Ontwikkeling van een heldere ecosysteemdienstentaal en een bijhorende website

  • De Smet, Lieven (Projectleider)
  • Vught, Inne (Medewerker)

Projectdetails

Samenvatting

Vandaag wordt natuur nog al te vaak gezien als een rem op onze welvaart. Om die perceptie te keren, moeten we beter leren vertellen wat de natuur allemaal voor ons doet. Zo plaatsen we de natuur in het midden van de maatschappij en kunnen we de gangbare argumentatie voor natuurbehoud en -ontwikkeling verbreden.
Om doeltreffend te communiceren over wat de natuur allemaal voor ons doet en hoe ze ons kan helpen om problemen op te lossen, hebben we een heldere taal nodig die iedereen begrijpt. Het gangbare ecosysteemdienstenjargon is daarvoor niet geschikt.
Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, het Agentschap voor Natuur en Bos en het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie ontwikkelden samen met een hele rist andere partners een heldere ecosysteemdienstentaal. Dat is een taal waarmee we helder kunnen communiceren met een breder publiek over natuurvoordelen.
De basis van een heldere ecosysteemdienstentaal werd reeds gelegd in het kader van het Natuurrapport NARA-B 2016. Het huidige project bouwt daarop verder. De bedoeling is om de taal uit te breiden en bruikbaarder te maken om online te ontsluiten via een website.
StatusVoltooid
Effectieve start/einddatum1/06/1730/06/18

Thematische lijst

  • Beleid
  • Ecosysteemdiensten (=ESD)