INTERLACE: INTERnational cooperation to restore and connect urban environments in Latin AmeriCa and Europe (EVINBO)

Projectdetails

Samenvatting

Het INTERLACE-project brengt een uniek consortium van Europese en Latijns-Amerikaanse partners samen om bij te dragen aan het effectief herstellen en rehabiliteren van stedelijke ecosystemen. Dit om steden leefbaarder, veerkrachtiger en inclusiever te maken.

De doelstellingen van het project zijn:
• De kennis en het bewustzijn te vergroten van de voordelen van herstellende, op de natuur gebaseerde oplossingen (NbS), voor gezonde (peri)stedelijke ecosystemen en sociaal, cultureel en economisch welzijn
• Het bevorderen van meer ecologisch samenhangende en geïntegreerde stadsplanningsprocessen
• De samenwerking en uitwisseling tussen Europese en Latijns-Amerikaanse praktijkgemeenschappen op het gebied van stedelijk ecologisch herstel en rehabilitatie te versterken

INTERLACE is actief in vier steden: Granollers (Spanje), Envigado (Colombia), Portoviejo (Ecuador), Chemnitz (Duitsland) en twee intergemeentelijke verenigingen: Metropolia Krakowska (Polen) en het Corredor Biológico Interurbano Río María Aguilar-San José (Costa Rica).

Het creëren van doelgerichte instrumenten in complexe stedelijke contexten is een grote uitdaging en vereist effectieve transdisciplinaire benaderingen en samenwerking met belanghebbenden en begunstigden. Het project zal gebruik maken van een agile coproductieproces om zijn instrumenten, benaderingen en begeleiding te ontwikkelen en om hun relevantie, legitimiteit en impact te vergroten.
StatusIn uitvoering
Effectieve start/einddatum1/09/2028/02/25

Thematische Lijst 2020

  • Klimaat
  • Natuur & maatschappij

Thematische lijst

  • Stedelijk gebied

Vrije trefwoorden

  • EVINBO