UrbanGaia (EVINBO)

Projectdetails

Samenvatting

UrbanGaia zal bijdragen tot de ecologische en sociaal-economische kennisbasis door het ontrafelen van de sleutelkenmerken van groen-blauwe netwerken (GBNs). Het project zal tools bieden om hun evaluatie, ingebruikname en management te begeleiden.

Het project past een innovatieve tweeledige aanpak toe van wetenschappelijke mobilisatie en mobilisatie van ruimtelijke data enerzijds, en anderzijds de transdisciplinaire projectbegeleiding van GBN-belanghebbenden ondersteund door citizen science toepassingen. UrbanGaia spitst zich expliciet toe op de analyse van de ecologische en sociaal-economische kenmerken van de vele bestaande GBN in een plaatsgebaseerd en socio-ecologisch onderzoekskader.

Het project bestaat uit drie hoofdbenaderingen die samenvloeien in een transdisciplinaire analyse van GBN-prestaties: ecologie, politiek-economische analyse en co-creatie met belanghebbenden. Deze onderdelen zijn verbonden in een collaboratief werkplan met vier partners in vier verschillende Europese steden, wat een grondige diepgaande analyse garandeert.
StatusVoltooid
Effectieve start/einddatum1/03/1728/02/21

Thematische lijst

  • (Peri-)urbaan

Vrije trefwoorden

  • EVINBO

Thematische Lijst 2020

  • Klimaat
  • Natuur & maatschappij