Vlaanderen.be

Research output

Aanvullend advies over de ecologische randvoorwaarden voor broedgebieden van zilvermeeuw en kleine mantelmeeuw

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Aanvullend advies over de ecologische randvoorwaarden voor broedgebieden van zilvermeeuw en kleine mantelmeeuw. / Stienen, Eric (Main author); Pollet, Marc.

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2016. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3449).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Stienen, E & Pollet, M 2016, Aanvullend advies over de ecologische randvoorwaarden voor broedgebieden van zilvermeeuw en kleine mantelmeeuw. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3449, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Stienen, E., & Pollet, M. (2016). Aanvullend advies over de ecologische randvoorwaarden voor broedgebieden van zilvermeeuw en kleine mantelmeeuw. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3449). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Stienen, Eric ; Pollet, Marc. / Aanvullend advies over de ecologische randvoorwaarden voor broedgebieden van zilvermeeuw en kleine mantelmeeuw. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2016. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3449).

Bibtex

@book{a87a3ce186bf4e1c8321764497eedd63,
title = "Aanvullend advies over de ecologische randvoorwaarden voor broedgebieden van zilvermeeuw en kleine mantelmeeuw",
abstract = "Bij het opstellen van de gewestelijke instandhoudingsdoelen was er een vrij grote kolonie van kleine mantelmeeuwen en zilvermeeuwen in Zeebrugge, op ongebruikte haventerreinen. De grootte van de kolonie grote meeuwen is in de laatste jaren sterk afgenomen, gedeeltelijk door uitbreiding van de havenactiviteiten en gedeeltelijk door predatie door vossen. In 2016 lag het aantal broedparen van kleine mantelmeeuw onder de gewestelijke instandhoudingsdoelstelling van 1920 paren. Dit advies geeft aan welke broedoppervlakte vereist is om de twee populaties duurzaam in stand te houden en waar die gevonden kan worden, gegeven de ecologische randvoorwaarden. Dit alles wordt in een brede geografische en maatschappelijke context geplaatst.",
author = "Eric Stienen and Marc Pollet",
year = "2016",
month = "7",
day = "1",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3449",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Aanvullend advies over de ecologische randvoorwaarden voor broedgebieden van zilvermeeuw en kleine mantelmeeuw

AU - Stienen, Eric

AU - Pollet, Marc

PY - 2016/7/1

Y1 - 2016/7/1

N2 - Bij het opstellen van de gewestelijke instandhoudingsdoelen was er een vrij grote kolonie van kleine mantelmeeuwen en zilvermeeuwen in Zeebrugge, op ongebruikte haventerreinen. De grootte van de kolonie grote meeuwen is in de laatste jaren sterk afgenomen, gedeeltelijk door uitbreiding van de havenactiviteiten en gedeeltelijk door predatie door vossen. In 2016 lag het aantal broedparen van kleine mantelmeeuw onder de gewestelijke instandhoudingsdoelstelling van 1920 paren. Dit advies geeft aan welke broedoppervlakte vereist is om de twee populaties duurzaam in stand te houden en waar die gevonden kan worden, gegeven de ecologische randvoorwaarden. Dit alles wordt in een brede geografische en maatschappelijke context geplaatst.

AB - Bij het opstellen van de gewestelijke instandhoudingsdoelen was er een vrij grote kolonie van kleine mantelmeeuwen en zilvermeeuwen in Zeebrugge, op ongebruikte haventerreinen. De grootte van de kolonie grote meeuwen is in de laatste jaren sterk afgenomen, gedeeltelijk door uitbreiding van de havenactiviteiten en gedeeltelijk door predatie door vossen. In 2016 lag het aantal broedparen van kleine mantelmeeuw onder de gewestelijke instandhoudingsdoelstelling van 1920 paren. Dit advies geeft aan welke broedoppervlakte vereist is om de twee populaties duurzaam in stand te houden en waar die gevonden kan worden, gegeven de ecologische randvoorwaarden. Dit alles wordt in een brede geografische en maatschappelijke context geplaatst.

UR - https://pureportal.inbo.be/portal/en/publications/advies-betreffende-de-ecologische-randvoorwaarden-voor-broedgebieden-van-zilvermeeuw-en-kleine-mantelmeeuw(73098ebb-fc9d-4f6d-b74f-24d892868b5e).html

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Aanvullend advies over de ecologische randvoorwaarden voor broedgebieden van zilvermeeuw en kleine mantelmeeuw

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Projects (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

  • INBO.A.3449

    Final published version, 439 KB, PDF document

Relations
View graph of relations