Vlaanderen.be

Research output

Advies betreffend een ecologisch gunstig peil voor de Zeverenbeek (Deinze), partim vegetatie

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies betreffend een ecologisch gunstig peil voor de Zeverenbeek (Deinze), partim vegetatie. / De Becker, Piet (Main author).

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2012. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.2781).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

De Becker, P 2012, Advies betreffend een ecologisch gunstig peil voor de Zeverenbeek (Deinze), partim vegetatie. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.2781, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

De Becker, P. (2012). Advies betreffend een ecologisch gunstig peil voor de Zeverenbeek (Deinze), partim vegetatie. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.2781). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

De Becker, Piet. / Advies betreffend een ecologisch gunstig peil voor de Zeverenbeek (Deinze), partim vegetatie. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2012. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.2781).

Bibtex

@book{43807fb6a1db47dba78ca1bf8cc91ecf,
title = "Advies betreffend een ecologisch gunstig peil voor de Zeverenbeek (Deinze), partim vegetatie",
abstract = "Dit advies onderzoekt wat het ecologisch meest gunstige peil is in functie van de aanwezige en potentiele vegetatie in de Zeverenbeekvallei. De beek heeft een vrij constant verhang van ca. 40-50 cm/km. Daarom heeft het niet veel zin om te spreken van {\'e}{\'e}n bepaald optimaal peil voor de beek. Ter hoogte van Kauwe en Blekerij is er een sterke relatie tussen het beekpeil en de peilen in de aanpalende percelen.Het beekpeil is actueel te hoog op die locatie indien daar gekozen wordt voor mesotroof elzenbroekbos en dotterbloemgrasland. Indien het huidig peil gehandhaafd blijft is er kans voor de ontwikkeling van rietvegetatie en grote zeggevegetaties daar. Ter hoogte van Schave heeft het beekpeil veel minder invloed op het grondwaterpeil in de vall",
author = "{De Becker}, Piet",
year = "2012",
month = "8",
day = "2",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.2781",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies betreffend een ecologisch gunstig peil voor de Zeverenbeek (Deinze), partim vegetatie

AU - De Becker, Piet

PY - 2012/8/2

Y1 - 2012/8/2

N2 - Dit advies onderzoekt wat het ecologisch meest gunstige peil is in functie van de aanwezige en potentiele vegetatie in de Zeverenbeekvallei. De beek heeft een vrij constant verhang van ca. 40-50 cm/km. Daarom heeft het niet veel zin om te spreken van één bepaald optimaal peil voor de beek. Ter hoogte van Kauwe en Blekerij is er een sterke relatie tussen het beekpeil en de peilen in de aanpalende percelen.Het beekpeil is actueel te hoog op die locatie indien daar gekozen wordt voor mesotroof elzenbroekbos en dotterbloemgrasland. Indien het huidig peil gehandhaafd blijft is er kans voor de ontwikkeling van rietvegetatie en grote zeggevegetaties daar. Ter hoogte van Schave heeft het beekpeil veel minder invloed op het grondwaterpeil in de vall

AB - Dit advies onderzoekt wat het ecologisch meest gunstige peil is in functie van de aanwezige en potentiele vegetatie in de Zeverenbeekvallei. De beek heeft een vrij constant verhang van ca. 40-50 cm/km. Daarom heeft het niet veel zin om te spreken van één bepaald optimaal peil voor de beek. Ter hoogte van Kauwe en Blekerij is er een sterke relatie tussen het beekpeil en de peilen in de aanpalende percelen.Het beekpeil is actueel te hoog op die locatie indien daar gekozen wordt voor mesotroof elzenbroekbos en dotterbloemgrasland. Indien het huidig peil gehandhaafd blijft is er kans voor de ontwikkeling van rietvegetatie en grote zeggevegetaties daar. Ter hoogte van Schave heeft het beekpeil veel minder invloed op het grondwaterpeil in de vall

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies betreffend een ecologisch gunstig peil voor de Zeverenbeek (Deinze), partim vegetatie

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

  • INBO.A.2012.98.pdf

    1 KB, PDF document

  • INBO.A.2012.98_begeleidende brief.pdf

    1 KB, PDF document

Relations
View graph of relations