Vlaanderen.be

Research output

Advies betreffende de ex-situ kweek van vroedmeesterpad

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies betreffende de ex-situ kweek van vroedmeesterpad. / Auwerx, Johan; Mergeay, Joachim (Main author); Speybroeck, Jeroen.

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2018. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3669).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Auwerx, J, Mergeay, J & Speybroeck, J 2018, Advies betreffende de ex-situ kweek van vroedmeesterpad. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3669, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Auwerx, J., Mergeay, J., & Speybroeck, J. (2018). Advies betreffende de ex-situ kweek van vroedmeesterpad. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3669). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Auwerx, Johan ; Mergeay, Joachim ; Speybroeck, Jeroen. / Advies betreffende de ex-situ kweek van vroedmeesterpad. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2018. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3669).

Bibtex

@book{87831cdb2e4a4263b134ff800e2544ef,
title = "Advies betreffende de ex-situ kweek van vroedmeesterpad",
abstract = "Eind 2017 werd het soortenbeschermingsprogramma voor de vroedmeesterpad bij ministerieel besluit goedgekeurd. Dit soortenbeschermingsprogramma (SBP) beoogt onder andere het realiseren van de Gewestelijke Instandhoudingsdoelstellingen voor de soort : minstens 20 populaties met telkens minstens 200 roepende mannetjes. Nu het SBP is goedgekeurd wenst het ANB de actie ‘herintroductie / translocatie’ verder te concretiseren. Parallel wordt geco{\"o}rdineerd, door partners inclusief ANB, werk gemaakt van beter en meer habitat voor de soort. Van de twee in het SBP vermelde translocatiestrategie{\"e}n, lijkt de tweede strategie, die uitgaat van het verplaatsen van individuen uit gezonde populaties, het meest kansrijk. Via deze adviesvraag wenst het ANB de ex-situ opkweek te concretiseren.",
author = "Johan Auwerx and Joachim Mergeay and Jeroen Speybroeck",
year = "2018",
month = "6",
day = "13",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3669",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies betreffende de ex-situ kweek van vroedmeesterpad

AU - Auwerx, Johan

AU - Mergeay, Joachim

AU - Speybroeck, Jeroen

PY - 2018/6/13

Y1 - 2018/6/13

N2 - Eind 2017 werd het soortenbeschermingsprogramma voor de vroedmeesterpad bij ministerieel besluit goedgekeurd. Dit soortenbeschermingsprogramma (SBP) beoogt onder andere het realiseren van de Gewestelijke Instandhoudingsdoelstellingen voor de soort : minstens 20 populaties met telkens minstens 200 roepende mannetjes. Nu het SBP is goedgekeurd wenst het ANB de actie ‘herintroductie / translocatie’ verder te concretiseren. Parallel wordt gecoördineerd, door partners inclusief ANB, werk gemaakt van beter en meer habitat voor de soort. Van de twee in het SBP vermelde translocatiestrategieën, lijkt de tweede strategie, die uitgaat van het verplaatsen van individuen uit gezonde populaties, het meest kansrijk. Via deze adviesvraag wenst het ANB de ex-situ opkweek te concretiseren.

AB - Eind 2017 werd het soortenbeschermingsprogramma voor de vroedmeesterpad bij ministerieel besluit goedgekeurd. Dit soortenbeschermingsprogramma (SBP) beoogt onder andere het realiseren van de Gewestelijke Instandhoudingsdoelstellingen voor de soort : minstens 20 populaties met telkens minstens 200 roepende mannetjes. Nu het SBP is goedgekeurd wenst het ANB de actie ‘herintroductie / translocatie’ verder te concretiseren. Parallel wordt gecoördineerd, door partners inclusief ANB, werk gemaakt van beter en meer habitat voor de soort. Van de twee in het SBP vermelde translocatiestrategieën, lijkt de tweede strategie, die uitgaat van het verplaatsen van individuen uit gezonde populaties, het meest kansrijk. Via deze adviesvraag wenst het ANB de ex-situ opkweek te concretiseren.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies betreffende de ex-situ kweek van vroedmeesterpad

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Projects (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

Relations
View graph of relations