Vlaanderen.be

Research output

Advies betreffende de herinrichting van de Gorengracht op het militair domein Tielenkamp

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies betreffende de herinrichting van de Gorengracht op het militair domein Tielenkamp. / De Becker, Piet (Main author).

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2010. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.2289).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

De Becker, P 2010, Advies betreffende de herinrichting van de Gorengracht op het militair domein Tielenkamp. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.2289, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

De Becker, P. (2010). Advies betreffende de herinrichting van de Gorengracht op het militair domein Tielenkamp. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.2289). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

De Becker, Piet. / Advies betreffende de herinrichting van de Gorengracht op het militair domein Tielenkamp. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2010. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.2289).

Bibtex

@book{0e4bdea25c334ebfa76ab7666a67dbfa,
title = "Advies betreffende de herinrichting van de Gorengracht op het militair domein Tielenkamp",
abstract = "De vennenzone in het militair domein Tielenkamp werd in het verleden grondig ontwaterd door diepe grachten die dwars door de omringende duinengordel gegraven werden. De overheid voorziet maatregelen voor het herstel van de historische vennenzone. Dit advies gaat na hoe het hydrologische systeem hersteld moet worden, welk vulpeil bij voorkeur wordt nagestreefd en hoe het overtollige water best afgevoerd wordt. Daarnaast wordt nagegaan wat de mogelijke impact is van de afvoer van oppervlaktewater uit de herstelde vennen op het aangrenzende landbouwgebied en welke maatregelen genomen kunnen worden om de impact van het met nutri{\"e}nten vervuild landbouwwater op het herstelde vensysteem te vermijden.",
author = "{De Becker}, Piet",
year = "2010",
month = "12",
day = "24",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.2289",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies betreffende de herinrichting van de Gorengracht op het militair domein Tielenkamp

AU - De Becker, Piet

PY - 2010/12/24

Y1 - 2010/12/24

N2 - De vennenzone in het militair domein Tielenkamp werd in het verleden grondig ontwaterd door diepe grachten die dwars door de omringende duinengordel gegraven werden. De overheid voorziet maatregelen voor het herstel van de historische vennenzone. Dit advies gaat na hoe het hydrologische systeem hersteld moet worden, welk vulpeil bij voorkeur wordt nagestreefd en hoe het overtollige water best afgevoerd wordt. Daarnaast wordt nagegaan wat de mogelijke impact is van de afvoer van oppervlaktewater uit de herstelde vennen op het aangrenzende landbouwgebied en welke maatregelen genomen kunnen worden om de impact van het met nutriënten vervuild landbouwwater op het herstelde vensysteem te vermijden.

AB - De vennenzone in het militair domein Tielenkamp werd in het verleden grondig ontwaterd door diepe grachten die dwars door de omringende duinengordel gegraven werden. De overheid voorziet maatregelen voor het herstel van de historische vennenzone. Dit advies gaat na hoe het hydrologische systeem hersteld moet worden, welk vulpeil bij voorkeur wordt nagestreefd en hoe het overtollige water best afgevoerd wordt. Daarnaast wordt nagegaan wat de mogelijke impact is van de afvoer van oppervlaktewater uit de herstelde vennen op het aangrenzende landbouwgebied en welke maatregelen genomen kunnen worden om de impact van het met nutriënten vervuild landbouwwater op het herstelde vensysteem te vermijden.

UR - https://pureportal.inbo.be/portal/en/publications/advies-betreffende-de-mogelijkheden-voor-een-eventuele-herinrichtingomleiding-van-de-gorengracht-in-functie-van-het-herstel-van-voedselarme-venecosystemen-op-het-tielenkamp-tielen--provincie-antwerpen(3e7e5dc1-7c56-446b-a491-1b886dfda61d).html

UR - https://pureportal.inbo.be/portal/en/publications/wat-zijn-de-mogelijke-gevolgen-van-het-niet-volledig-afwerken-van-de-herinrichtingswerken-in-en-rond-het-diepgoor-in-het-tielenkamp-tielen-provincie-antwerpen(b6943a76-c268-4716-9bc4-95c31aaf5257).html

UR - https://pureportal.inbo.be/portal/en/publications/al-dan-niet-uitsparen-van-deelzones-ten-behoeve-van-specifieke-faunaelementen-bij-venherstel-in-het-militair-domein-te-tielen-life-danah(e4f3177b-cae4-4aae-82bb-4b740ec639e1).html

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies betreffende de herinrichting van de Gorengracht op het militair domein Tielenkamp

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

  • INBO.A.2010.128.pdf

    1 KB, PDF document

  • INBO.A.2010.128_begeleidende brief.pdf

    1 KB, PDF document

Relations
View graph of relations