Vlaanderen.be

Research output

Advies betreffende de impact van zwerfkatten op de biodiversiteit

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies betreffende de impact van zwerfkatten op de biodiversiteit. / Van Den Berge, Koen (Main author).

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2011. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.2563).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Van Den Berge, K 2011, Advies betreffende de impact van zwerfkatten op de biodiversiteit. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.2563, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Van Den Berge, K. (2011). Advies betreffende de impact van zwerfkatten op de biodiversiteit. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.2563). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Van Den Berge, Koen. / Advies betreffende de impact van zwerfkatten op de biodiversiteit. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2011. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.2563).

Bibtex

@book{fd28ad10817b415489385ff996cc2b8f,
title = "Advies betreffende de impact van zwerfkatten op de biodiversiteit",
abstract = "Uit literatuur zou blijken dat zwerfkatten, door predatie, een negatieve impact hebben op de biodiversiteit. Huiskatten en zwerfkatten zouden er verantwoordelijk zijn voor de dood van vele miljoenen vogels, amfibie{\"e}n en reptielen en kleine zoogdieren. Het Brussels Instituut voor Milieubeheer zou een nieuwe campagne starten, met als doel dus minder zwerfkatten en minder verlies van biodiversiteit. Om de campagne inhoudelijk te staven zoekt men beter cijfermateriaal. In dit advies wordt stilgestaan bij de impact van zwerfkatten op de biodiversiteit en bij de effici{\"e}ntie van de beheermaatregel 'vangen/steriliseren/loslaten' ter controle of ter bestrijding van de populatie zwerfkatten.",
author = "{Van Den Berge}, Koen",
year = "2011",
month = "8",
day = "31",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.2563",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies betreffende de impact van zwerfkatten op de biodiversiteit

AU - Van Den Berge, Koen

PY - 2011/8/31

Y1 - 2011/8/31

N2 - Uit literatuur zou blijken dat zwerfkatten, door predatie, een negatieve impact hebben op de biodiversiteit. Huiskatten en zwerfkatten zouden er verantwoordelijk zijn voor de dood van vele miljoenen vogels, amfibieën en reptielen en kleine zoogdieren. Het Brussels Instituut voor Milieubeheer zou een nieuwe campagne starten, met als doel dus minder zwerfkatten en minder verlies van biodiversiteit. Om de campagne inhoudelijk te staven zoekt men beter cijfermateriaal. In dit advies wordt stilgestaan bij de impact van zwerfkatten op de biodiversiteit en bij de efficiëntie van de beheermaatregel 'vangen/steriliseren/loslaten' ter controle of ter bestrijding van de populatie zwerfkatten.

AB - Uit literatuur zou blijken dat zwerfkatten, door predatie, een negatieve impact hebben op de biodiversiteit. Huiskatten en zwerfkatten zouden er verantwoordelijk zijn voor de dood van vele miljoenen vogels, amfibieën en reptielen en kleine zoogdieren. Het Brussels Instituut voor Milieubeheer zou een nieuwe campagne starten, met als doel dus minder zwerfkatten en minder verlies van biodiversiteit. Om de campagne inhoudelijk te staven zoekt men beter cijfermateriaal. In dit advies wordt stilgestaan bij de impact van zwerfkatten op de biodiversiteit en bij de efficiëntie van de beheermaatregel 'vangen/steriliseren/loslaten' ter controle of ter bestrijding van de populatie zwerfkatten.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies betreffende de impact van zwerfkatten op de biodiversiteit

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

  • INBO.A.2011.68.pdf

    1 KB, PDF document

  • INBO.A.2011.68_begeleidende brief.pdf

    1 KB, PDF document

Relations
View graph of relations