Vlaanderen.be

Research output

Advies betreffende de variabele 'Biochemisch zuurstofverbruik' voor toetsing van de habitatkwaliteit

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies betreffende de variabele 'Biochemisch zuurstofverbruik' voor toetsing van de habitatkwaliteit. / Vermeersch, Sophie (Main author); Buysse, David; Pauwels, Ine.

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2014. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3146).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Vermeersch, S, Buysse, D & Pauwels, I 2014, Advies betreffende de variabele 'Biochemisch zuurstofverbruik' voor toetsing van de habitatkwaliteit. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3146, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Vermeersch, S., Buysse, D., & Pauwels, I. (2014). Advies betreffende de variabele 'Biochemisch zuurstofverbruik' voor toetsing van de habitatkwaliteit. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3146). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Vermeersch, Sophie ; Buysse, David ; Pauwels, Ine. / Advies betreffende de variabele 'Biochemisch zuurstofverbruik' voor toetsing van de habitatkwaliteit. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2014. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3146).

Bibtex

@book{e5766346d4464e9fbec8d9b8c2834dc4,
title = "Advies betreffende de variabele 'Biochemisch zuurstofverbruik' voor toetsing van de habitatkwaliteit",
abstract = "Om een gunstige staat van instandhouding te kunnen bereiken voor verschillende Europees beschermde habitattypen en soorten werden milieukwaliteitsnormen opgesteld. Op basis hiervan werd een milieudoelstelling voor het biochemisch zuurstofverbruik (BOD) en voor opgeloste zuurstof vastgelegd voor trajecten met beekprik en rivierdonderpad. De Vlaamse Milieumaatschappij neemt BOD echter niet meer op in de standaardmetingen. Dit advies beantwoordt de vraag in hoeverre BOD strikt nodig is als toetsingsparameter voor de habitatkwaliteit van de meest gevoelige vissoorten en of het eventueel volstaat om de hoeveelheid ‘opgeloste zuurstof’ te meten.",
author = "Sophie Vermeersch and David Buysse and Ine Pauwels",
year = "2014",
month = "7",
day = "1",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3146",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies betreffende de variabele 'Biochemisch zuurstofverbruik' voor toetsing van de habitatkwaliteit

AU - Vermeersch, Sophie

AU - Buysse, David

AU - Pauwels, Ine

PY - 2014/7/1

Y1 - 2014/7/1

N2 - Om een gunstige staat van instandhouding te kunnen bereiken voor verschillende Europees beschermde habitattypen en soorten werden milieukwaliteitsnormen opgesteld. Op basis hiervan werd een milieudoelstelling voor het biochemisch zuurstofverbruik (BOD) en voor opgeloste zuurstof vastgelegd voor trajecten met beekprik en rivierdonderpad. De Vlaamse Milieumaatschappij neemt BOD echter niet meer op in de standaardmetingen. Dit advies beantwoordt de vraag in hoeverre BOD strikt nodig is als toetsingsparameter voor de habitatkwaliteit van de meest gevoelige vissoorten en of het eventueel volstaat om de hoeveelheid ‘opgeloste zuurstof’ te meten.

AB - Om een gunstige staat van instandhouding te kunnen bereiken voor verschillende Europees beschermde habitattypen en soorten werden milieukwaliteitsnormen opgesteld. Op basis hiervan werd een milieudoelstelling voor het biochemisch zuurstofverbruik (BOD) en voor opgeloste zuurstof vastgelegd voor trajecten met beekprik en rivierdonderpad. De Vlaamse Milieumaatschappij neemt BOD echter niet meer op in de standaardmetingen. Dit advies beantwoordt de vraag in hoeverre BOD strikt nodig is als toetsingsparameter voor de habitatkwaliteit van de meest gevoelige vissoorten en of het eventueel volstaat om de hoeveelheid ‘opgeloste zuurstof’ te meten.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies betreffende de variabele 'Biochemisch zuurstofverbruik' voor toetsing van de habitatkwaliteit

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

  • INBO.A.3146.pdf

    1 KB, PDF document

  • INBO.A.3146_begeleidende brief.pdf

    1 KB, PDF document

Relations
View graph of relations