Vlaanderen.be

Research output

Advies betreffende het gebruik van bloemzaadmengsels ten bate van bestuivers en biodiversiteit

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies betreffende het gebruik van bloemzaadmengsels ten bate van bestuivers en biodiversiteit. / Mergeay, Joachim (Main author).

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2012. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.2759).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Mergeay, J 2012, Advies betreffende het gebruik van bloemzaadmengsels ten bate van bestuivers en biodiversiteit. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.2759, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Mergeay, J. (2012). Advies betreffende het gebruik van bloemzaadmengsels ten bate van bestuivers en biodiversiteit. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.2759). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Mergeay, Joachim. / Advies betreffende het gebruik van bloemzaadmengsels ten bate van bestuivers en biodiversiteit. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2012. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.2759).

Bibtex

@book{60a112fd3464416984de0608748d44fd,
title = "Advies betreffende het gebruik van bloemzaadmengsels ten bate van bestuivers en biodiversiteit",
abstract = "De aanleg van bloemenweiden, bloemenranden, akkerranden, bloemenrijke tuinen door het inzaaien van zaadmengsels wordt de laatste tijd sterk gepromoot. De achterliggende motivatie hiervoor is een positieve bijdrage aan de biodiversiteit op lokaal niveau en in het bijzonder een bijdrage aan het stoppen van de achteruitgang van bijenpopulaties. Over de (positieve) effecten van dit fenomeen bestaat echter weinig en/of verspreide of moeilijk toegankelijke literatuur zodat het niet eenvoudig is om hierover een {\'e}{\'e}nduidige visie te ontwikkelen. In dit advies wordt via een literatuuroverzicht eerst het kader van de achteruitgang van bijen en andere bestuivende insecten geschetst. Vervolgens wordt ingegaan op de rol van biodiversiteit (van bestuiv",
author = "Joachim Mergeay",
year = "2012",
month = "5",
day = "2",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.2759",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies betreffende het gebruik van bloemzaadmengsels ten bate van bestuivers en biodiversiteit

AU - Mergeay, Joachim

PY - 2012/5/2

Y1 - 2012/5/2

N2 - De aanleg van bloemenweiden, bloemenranden, akkerranden, bloemenrijke tuinen door het inzaaien van zaadmengsels wordt de laatste tijd sterk gepromoot. De achterliggende motivatie hiervoor is een positieve bijdrage aan de biodiversiteit op lokaal niveau en in het bijzonder een bijdrage aan het stoppen van de achteruitgang van bijenpopulaties. Over de (positieve) effecten van dit fenomeen bestaat echter weinig en/of verspreide of moeilijk toegankelijke literatuur zodat het niet eenvoudig is om hierover een éénduidige visie te ontwikkelen. In dit advies wordt via een literatuuroverzicht eerst het kader van de achteruitgang van bijen en andere bestuivende insecten geschetst. Vervolgens wordt ingegaan op de rol van biodiversiteit (van bestuiv

AB - De aanleg van bloemenweiden, bloemenranden, akkerranden, bloemenrijke tuinen door het inzaaien van zaadmengsels wordt de laatste tijd sterk gepromoot. De achterliggende motivatie hiervoor is een positieve bijdrage aan de biodiversiteit op lokaal niveau en in het bijzonder een bijdrage aan het stoppen van de achteruitgang van bijenpopulaties. Over de (positieve) effecten van dit fenomeen bestaat echter weinig en/of verspreide of moeilijk toegankelijke literatuur zodat het niet eenvoudig is om hierover een éénduidige visie te ontwikkelen. In dit advies wordt via een literatuuroverzicht eerst het kader van de achteruitgang van bijen en andere bestuivende insecten geschetst. Vervolgens wordt ingegaan op de rol van biodiversiteit (van bestuiv

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies betreffende het gebruik van bloemzaadmengsels ten bate van bestuivers en biodiversiteit

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Projects (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

Relations
View graph of relations