Vlaanderen.be

Research output

Advies betreffende het vismigratieknelpunt aan het pompstation Rode Weel in Antwerpen

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and ForestResearch

Standard

Advies betreffende het vismigratieknelpunt aan het pompstation Rode Weel in Antwerpen. / Buysse, David (Main author); Coeck, Johan; Mouton, Ans.

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2014. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3031).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and ForestResearch

Harvard

Buysse, D, Coeck, J & Mouton, A 2014, Advies betreffende het vismigratieknelpunt aan het pompstation Rode Weel in Antwerpen. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3031, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Buysse, D., Coeck, J., & Mouton, A. (2014). Advies betreffende het vismigratieknelpunt aan het pompstation Rode Weel in Antwerpen. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3031). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Buysse, David ; Coeck, Johan ; Mouton, Ans. / Advies betreffende het vismigratieknelpunt aan het pompstation Rode Weel in Antwerpen. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2014. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3031).

Bibtex

@book{66afaf130a274aeb93100be2f2a4a1a4,
title = "Advies betreffende het vismigratieknelpunt aan het pompstation Rode Weel in Antwerpen",
abstract = "Door het uitbouwen van de haven van Antwerpen is de monding van de verlegde Schijn afgesneden van de Schelde. Hierdoor ontstond een vismigratieknelpunt. Het pompstation Rode Weel zorgt momenteel voor het overpompen van het water van de verlegde Schijn naar het Kanaaldok. Er is ook een leiding aanwezig naar de Schelde. Deze is sinds 2009 functioneel gesloten, maar wordt nog regelmatig gebruikt om te voorkomen dat de leidingen zouden aanzanden en de installatie zou vastlopen en onbruikbaar worden. In dit advies wordt onderzocht of zilverpaling door de bestaande leiding kan migreren naar de Schelde en wordt nagegaan welke aanpassingen nodig zijn om deze verbinding als migratiekanaal in te zetten.",
author = "David Buysse and Johan Coeck and Ans Mouton",
year = "2014",
month = "1",
day = "20",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3031",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies betreffende het vismigratieknelpunt aan het pompstation Rode Weel in Antwerpen

AU - Buysse, David

AU - Coeck, Johan

AU - Mouton, Ans

PY - 2014/1/20

Y1 - 2014/1/20

N2 - Door het uitbouwen van de haven van Antwerpen is de monding van de verlegde Schijn afgesneden van de Schelde. Hierdoor ontstond een vismigratieknelpunt. Het pompstation Rode Weel zorgt momenteel voor het overpompen van het water van de verlegde Schijn naar het Kanaaldok. Er is ook een leiding aanwezig naar de Schelde. Deze is sinds 2009 functioneel gesloten, maar wordt nog regelmatig gebruikt om te voorkomen dat de leidingen zouden aanzanden en de installatie zou vastlopen en onbruikbaar worden. In dit advies wordt onderzocht of zilverpaling door de bestaande leiding kan migreren naar de Schelde en wordt nagegaan welke aanpassingen nodig zijn om deze verbinding als migratiekanaal in te zetten.

AB - Door het uitbouwen van de haven van Antwerpen is de monding van de verlegde Schijn afgesneden van de Schelde. Hierdoor ontstond een vismigratieknelpunt. Het pompstation Rode Weel zorgt momenteel voor het overpompen van het water van de verlegde Schijn naar het Kanaaldok. Er is ook een leiding aanwezig naar de Schelde. Deze is sinds 2009 functioneel gesloten, maar wordt nog regelmatig gebruikt om te voorkomen dat de leidingen zouden aanzanden en de installatie zou vastlopen en onbruikbaar worden. In dit advies wordt onderzocht of zilverpaling door de bestaande leiding kan migreren naar de Schelde en wordt nagegaan welke aanpassingen nodig zijn om deze verbinding als migratiekanaal in te zetten.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies betreffende het vismigratieknelpunt aan het pompstation Rode Weel in Antwerpen

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Projects (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

Relations
View graph of relations