Vlaanderen.be

Research output

Advies betreffende inrichting en beheer van het vijvercomplex Grootbroek te Sint-Agatha-Rode

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies betreffende inrichting en beheer van het vijvercomplex Grootbroek te Sint-Agatha-Rode. / Packet, Jo (Main author); Denys, Luc; Louette, Gerald; De Becker, Piet.

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2013. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.2877).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Packet, J, Denys, L, Louette, G & De Becker, P 2013, Advies betreffende inrichting en beheer van het vijvercomplex Grootbroek te Sint-Agatha-Rode. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.2877, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Packet, J., Denys, L., Louette, G., & De Becker, P. (2013). Advies betreffende inrichting en beheer van het vijvercomplex Grootbroek te Sint-Agatha-Rode. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.2877). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Packet, Jo ; Denys, Luc ; Louette, Gerald ; De Becker, Piet. / Advies betreffende inrichting en beheer van het vijvercomplex Grootbroek te Sint-Agatha-Rode. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2013. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.2877).

Bibtex

@book{6ce5f1b8acc34befbeeb65095add8ec8,
title = "Advies betreffende inrichting en beheer van het vijvercomplex Grootbroek te Sint-Agatha-Rode",
abstract = "In het vijvercomplex Grootbroek te Sint-Agatha-Rode wordt gestreefd naar het herstel van helder, vegetatierijk water met Natura 2000 habitattype 3150 en de optimalisatie van het broed- en leefgebied voor o.m. woudaap en roerdomp. Door de eutrofi{\"e}ring van het oppervlaktewater blijkt een duurzaam herstel zeer moeilijk, ondanks de genomen maatregelen. Dit advies gaat na hoe groot de problematiek is en of er voorbeelden zijn van succesvolle natuurherstelprojecten onder vergelijkbare abiotische omstandigheden. Ook wordt onderzocht of het streefdoel realistisch is in de gegeven omstandigheden en welke maatregelen noodzakelijk en haalbaar zijn om de nutri{\"e}ntenbelasting terug te dringen. Daarnaast worden alternatieve beheerdoelstellingen geformulee",
author = "Jo Packet and Luc Denys and Gerald Louette and {De Becker}, Piet",
year = "2013",
month = "8",
day = "12",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.2877",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies betreffende inrichting en beheer van het vijvercomplex Grootbroek te Sint-Agatha-Rode

AU - Packet, Jo

AU - Denys, Luc

AU - Louette, Gerald

AU - De Becker, Piet

PY - 2013/8/12

Y1 - 2013/8/12

N2 - In het vijvercomplex Grootbroek te Sint-Agatha-Rode wordt gestreefd naar het herstel van helder, vegetatierijk water met Natura 2000 habitattype 3150 en de optimalisatie van het broed- en leefgebied voor o.m. woudaap en roerdomp. Door de eutrofiëring van het oppervlaktewater blijkt een duurzaam herstel zeer moeilijk, ondanks de genomen maatregelen. Dit advies gaat na hoe groot de problematiek is en of er voorbeelden zijn van succesvolle natuurherstelprojecten onder vergelijkbare abiotische omstandigheden. Ook wordt onderzocht of het streefdoel realistisch is in de gegeven omstandigheden en welke maatregelen noodzakelijk en haalbaar zijn om de nutriëntenbelasting terug te dringen. Daarnaast worden alternatieve beheerdoelstellingen geformulee

AB - In het vijvercomplex Grootbroek te Sint-Agatha-Rode wordt gestreefd naar het herstel van helder, vegetatierijk water met Natura 2000 habitattype 3150 en de optimalisatie van het broed- en leefgebied voor o.m. woudaap en roerdomp. Door de eutrofiëring van het oppervlaktewater blijkt een duurzaam herstel zeer moeilijk, ondanks de genomen maatregelen. Dit advies gaat na hoe groot de problematiek is en of er voorbeelden zijn van succesvolle natuurherstelprojecten onder vergelijkbare abiotische omstandigheden. Ook wordt onderzocht of het streefdoel realistisch is in de gegeven omstandigheden en welke maatregelen noodzakelijk en haalbaar zijn om de nutriëntenbelasting terug te dringen. Daarnaast worden alternatieve beheerdoelstellingen geformulee

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies betreffende inrichting en beheer van het vijvercomplex Grootbroek te Sint-Agatha-Rode

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

  • INBO.A.2012.172.pdf

    1 KB, PDF document

  • INBO.A.2012.172_begeleidende brief.pdf

    1 KB, PDF document

Relations
View graph of relations