Vlaanderen.be

Research output

Advies betreffende peilbuisgegevens van het Torfbroek naar aanleiding van werken uitgevoerd door Aquafin

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies betreffende peilbuisgegevens van het Torfbroek naar aanleiding van werken uitgevoerd door Aquafin. / De Becker, Piet (Main author).

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2011. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.2423).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

De Becker, P 2011, Advies betreffende peilbuisgegevens van het Torfbroek naar aanleiding van werken uitgevoerd door Aquafin. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.2423, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

De Becker, P. (2011). Advies betreffende peilbuisgegevens van het Torfbroek naar aanleiding van werken uitgevoerd door Aquafin. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.2423). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

De Becker, Piet. / Advies betreffende peilbuisgegevens van het Torfbroek naar aanleiding van werken uitgevoerd door Aquafin. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2011. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.2423).

Bibtex

@book{208428542f1a4e1abdca431a0afe8bba,
title = "Advies betreffende peilbuisgegevens van het Torfbroek naar aanleiding van werken uitgevoerd door Aquafin",
abstract = "In 2010 vonden rioleringswerken plaats in de onmiddellijke nabijheid van het natuurreservaat Torfbroek. Dit gebied heeft een voor Vlaanderen uitzonderlijke flora en is uiterst gevoelig voor verandering van grondwaterkwaliteit en -kwantiteit. Tijdens de zomer werd een sterke daling van de grondwaterpeilen in het reservaat vastgesteld. Op basis van o.a. representatieve meetreeksen van peilbuizen wordt in dit advies nagegaan of de werken impact hebben gehad. Daarnaast wordt aangegeven of de werken tijdens de uitvoering kunnen gemonitord worden en worden aanbevelingen gegeven over technieken en modaliteiten om de effecten van bemaling in dergelijke kwetsbare systemen te beperken. Tot slot gaat dit advies na vanaf wanneer onomkeerbare effecten o",
author = "{De Becker}, Piet",
year = "2011",
month = "1",
day = "4",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.2423",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies betreffende peilbuisgegevens van het Torfbroek naar aanleiding van werken uitgevoerd door Aquafin

AU - De Becker, Piet

PY - 2011/1/4

Y1 - 2011/1/4

N2 - In 2010 vonden rioleringswerken plaats in de onmiddellijke nabijheid van het natuurreservaat Torfbroek. Dit gebied heeft een voor Vlaanderen uitzonderlijke flora en is uiterst gevoelig voor verandering van grondwaterkwaliteit en -kwantiteit. Tijdens de zomer werd een sterke daling van de grondwaterpeilen in het reservaat vastgesteld. Op basis van o.a. representatieve meetreeksen van peilbuizen wordt in dit advies nagegaan of de werken impact hebben gehad. Daarnaast wordt aangegeven of de werken tijdens de uitvoering kunnen gemonitord worden en worden aanbevelingen gegeven over technieken en modaliteiten om de effecten van bemaling in dergelijke kwetsbare systemen te beperken. Tot slot gaat dit advies na vanaf wanneer onomkeerbare effecten o

AB - In 2010 vonden rioleringswerken plaats in de onmiddellijke nabijheid van het natuurreservaat Torfbroek. Dit gebied heeft een voor Vlaanderen uitzonderlijke flora en is uiterst gevoelig voor verandering van grondwaterkwaliteit en -kwantiteit. Tijdens de zomer werd een sterke daling van de grondwaterpeilen in het reservaat vastgesteld. Op basis van o.a. representatieve meetreeksen van peilbuizen wordt in dit advies nagegaan of de werken impact hebben gehad. Daarnaast wordt aangegeven of de werken tijdens de uitvoering kunnen gemonitord worden en worden aanbevelingen gegeven over technieken en modaliteiten om de effecten van bemaling in dergelijke kwetsbare systemen te beperken. Tot slot gaat dit advies na vanaf wanneer onomkeerbare effecten o

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies betreffende peilbuisgegevens van het Torfbroek naar aanleiding van werken uitgevoerd door Aquafin

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

  • INBO.A.2010.247.pdf

    1 KB, PDF document

  • INBO.A.2010.247_begeleidende brief.pdf

    1 KB, PDF document

Relations
View graph of relations