Vlaanderen.be

Research output

Advies betreffende uitroeiing van everzwijn

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies betreffende uitroeiing van everzwijn. / Casaer, Jim (Main author); Adriaens, Tim; Huysentruyt, Frank; Neukermans, Axel; Scheppers, Thomas; Stuyck, Jan; Van Den Berge, Koen; Vercammen, Jan.

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2010. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.2295).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Casaer, J, Adriaens, T, Huysentruyt, F, Neukermans, A, Scheppers, T, Stuyck, J, Van Den Berge, K & Vercammen, J 2010, Advies betreffende uitroeiing van everzwijn. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.2295, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Casaer, J., Adriaens, T., Huysentruyt, F., Neukermans, A., Scheppers, T., Stuyck, J., ... Vercammen, J. (2010). Advies betreffende uitroeiing van everzwijn. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.2295). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Casaer, Jim ; Adriaens, Tim ; Huysentruyt, Frank ; Neukermans, Axel ; Scheppers, Thomas ; Stuyck, Jan ; Van Den Berge, Koen ; Vercammen, Jan. / Advies betreffende uitroeiing van everzwijn. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2010. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.2295).

Bibtex

@book{c3c56ef5b6164961a57d9720c0cb9bab,
title = "Advies betreffende uitroeiing van everzwijn",
abstract = "In 2008 besliste het Vlaams Parlement om de everzwijnpopulatie in Vlaanderen te reguleren met als streefdoel de volledige uitroeiing. Ondanks maatregelen is de inschatting dat er op populatieniveau een toename blijkt te zijn in verspreiding en dichtheid van de soort. De doelstelling wordt actueel niet gehaald. Dit advies compileert bestaande informatie over resultaten en bevindingen van uitroeiingsprojecten van everzwijn in buurlanden en -regio's. Daarnaast worden de noodzakelijke bejagingsdruk, jachtmiddelen en andere beheermaatregelen opgelijst om een uitroeiing te kunnen realiseren in Vlaanderen en wordt de ecologische argumentatie pro en contra een uitroeiingsscenario van everzwijn in het Vlaamse gewest gecompileerd.",
author = "Jim Casaer and Tim Adriaens and Frank Huysentruyt and Axel Neukermans and Thomas Scheppers and Jan Stuyck and {Van Den Berge}, Koen and Jan Vercammen",
year = "2010",
month = "6",
day = "14",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.2295",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies betreffende uitroeiing van everzwijn

AU - Casaer, Jim

AU - Adriaens, Tim

AU - Huysentruyt, Frank

AU - Neukermans, Axel

AU - Scheppers, Thomas

AU - Stuyck, Jan

AU - Van Den Berge, Koen

AU - Vercammen, Jan

PY - 2010/6/14

Y1 - 2010/6/14

N2 - In 2008 besliste het Vlaams Parlement om de everzwijnpopulatie in Vlaanderen te reguleren met als streefdoel de volledige uitroeiing. Ondanks maatregelen is de inschatting dat er op populatieniveau een toename blijkt te zijn in verspreiding en dichtheid van de soort. De doelstelling wordt actueel niet gehaald. Dit advies compileert bestaande informatie over resultaten en bevindingen van uitroeiingsprojecten van everzwijn in buurlanden en -regio's. Daarnaast worden de noodzakelijke bejagingsdruk, jachtmiddelen en andere beheermaatregelen opgelijst om een uitroeiing te kunnen realiseren in Vlaanderen en wordt de ecologische argumentatie pro en contra een uitroeiingsscenario van everzwijn in het Vlaamse gewest gecompileerd.

AB - In 2008 besliste het Vlaams Parlement om de everzwijnpopulatie in Vlaanderen te reguleren met als streefdoel de volledige uitroeiing. Ondanks maatregelen is de inschatting dat er op populatieniveau een toename blijkt te zijn in verspreiding en dichtheid van de soort. De doelstelling wordt actueel niet gehaald. Dit advies compileert bestaande informatie over resultaten en bevindingen van uitroeiingsprojecten van everzwijn in buurlanden en -regio's. Daarnaast worden de noodzakelijke bejagingsdruk, jachtmiddelen en andere beheermaatregelen opgelijst om een uitroeiing te kunnen realiseren in Vlaanderen en wordt de ecologische argumentatie pro en contra een uitroeiingsscenario van everzwijn in het Vlaamse gewest gecompileerd.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies betreffende uitroeiing van everzwijn

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Projects (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

  • INBO.A.2010.134.pdf

    1 KB, PDF document

  • INBO.A.2010.134_begeleidende brief.pdf

    1 KB, PDF document

Relations
View graph of relations