Vlaanderen.be

Research output

Advies over afweersystemen voor grondpredators op het Sternenschiereiland te Zeebrugge

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies over afweersystemen voor grondpredators op het Sternenschiereiland te Zeebrugge. / Stienen, Eric (Main author); Pollet, Marc; Vanermen, Nicolas; Verstraete, Hilbran.

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2016. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3467).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Stienen, E, Pollet, M, Vanermen, N & Verstraete, H 2016, Advies over afweersystemen voor grondpredators op het Sternenschiereiland te Zeebrugge. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3467, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Stienen, E., Pollet, M., Vanermen, N., & Verstraete, H. (2016). Advies over afweersystemen voor grondpredators op het Sternenschiereiland te Zeebrugge. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3467). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Stienen, Eric ; Pollet, Marc ; Vanermen, Nicolas ; Verstraete, Hilbran. / Advies over afweersystemen voor grondpredators op het Sternenschiereiland te Zeebrugge. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2016. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3467).

Bibtex

@book{1fb8ed3b78014b64a5b393bab6cbc556,
title = "Advies over afweersystemen voor grondpredators op het Sternenschiereiland te Zeebrugge",
abstract = "Na een aantal succesvolle broedseizoenen in 2005-2008 lijdt het broedsucces van grondbroeders op het Sternenschiereiland onder de predatie door vos en andere zoogdieren. Ondanks verschillende maatregelen, konden vossen sinds 2009 vrijwel jaarlijks het broedgebied binnendringen. Dat zorgde voor een sterke afname van het aantal broedende sternen en in 2016 werd er helemaal niet meer gebroed. Dit advies geeft aan welke maatregelen het meest effectief zijn om predatoren te weren uit het broedgebied en antwoordt op de vraag hoe een predatorwerende barri{\`e}re best geconstrueerd wordt. Het advies is gebaseerd op verschillende afweersystemen die in het buitenland werden toegepast en getest.",
author = "Eric Stienen and Marc Pollet and Nicolas Vanermen and Hilbran Verstraete",
year = "2016",
month = "8",
day = "31",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3467",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies over afweersystemen voor grondpredators op het Sternenschiereiland te Zeebrugge

AU - Stienen, Eric

AU - Pollet, Marc

AU - Vanermen, Nicolas

AU - Verstraete, Hilbran

PY - 2016/8/31

Y1 - 2016/8/31

N2 - Na een aantal succesvolle broedseizoenen in 2005-2008 lijdt het broedsucces van grondbroeders op het Sternenschiereiland onder de predatie door vos en andere zoogdieren. Ondanks verschillende maatregelen, konden vossen sinds 2009 vrijwel jaarlijks het broedgebied binnendringen. Dat zorgde voor een sterke afname van het aantal broedende sternen en in 2016 werd er helemaal niet meer gebroed. Dit advies geeft aan welke maatregelen het meest effectief zijn om predatoren te weren uit het broedgebied en antwoordt op de vraag hoe een predatorwerende barrière best geconstrueerd wordt. Het advies is gebaseerd op verschillende afweersystemen die in het buitenland werden toegepast en getest.

AB - Na een aantal succesvolle broedseizoenen in 2005-2008 lijdt het broedsucces van grondbroeders op het Sternenschiereiland onder de predatie door vos en andere zoogdieren. Ondanks verschillende maatregelen, konden vossen sinds 2009 vrijwel jaarlijks het broedgebied binnendringen. Dat zorgde voor een sterke afname van het aantal broedende sternen en in 2016 werd er helemaal niet meer gebroed. Dit advies geeft aan welke maatregelen het meest effectief zijn om predatoren te weren uit het broedgebied en antwoordt op de vraag hoe een predatorwerende barrière best geconstrueerd wordt. Het advies is gebaseerd op verschillende afweersystemen die in het buitenland werden toegepast en getest.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies over afweersystemen voor grondpredators op het Sternenschiereiland te Zeebrugge

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Projects (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

Relations
View graph of relations