Vlaanderen.be

Research output

Advies over bacterievuurresistente meidoornsoorten

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies over bacterievuurresistente meidoornsoorten. / Mergeay, Joachim (Main author); Adriaens, Tim.

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2017. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3550).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Mergeay, J & Adriaens, T 2017, Advies over bacterievuurresistente meidoornsoorten. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3550, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Mergeay, J., & Adriaens, T. (2017). Advies over bacterievuurresistente meidoornsoorten. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3550). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Mergeay, Joachim ; Adriaens, Tim. / Advies over bacterievuurresistente meidoornsoorten. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2017. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3550).

Bibtex

@book{8c9f9348215c4eb0829a219d8104bb65,
title = "Advies over bacterievuurresistente meidoornsoorten",
abstract = "In 2016 zijn er meer bacterievuurinfecties waargenomen op meidoornhagen en fruitbomen. Dit is vooral een probleem voor de professionele fruitteelt. De aanplant van uitheemse resistente meidoornsoorten rond professionele fruitplantages werd als mogelijke oplossing naar voren gebracht. Het betreft Crataegus phaenopyrum en Crataegus Succulenta Jubilee. Vooraleer de aanplant van deze soorten toe te laten is er meer kennis over hun eigenschappen en de voor- en nadelen met betrekking tot biodiversiteit vereist. In dit advies wordt nagegaan of deze uitheemse resistente soorten al dan niet een evenwaardig alternatief voor inheemse soorten kunnen vormen. Het advies bevat tevens een risicoanalyse waarin de potenti{\"e}le risico's van een mogelijke introductie beoordeeld zijn.",
author = "Joachim Mergeay and Tim Adriaens",
year = "2017",
month = "6",
day = "7",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3550",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies over bacterievuurresistente meidoornsoorten

AU - Mergeay, Joachim

AU - Adriaens, Tim

PY - 2017/6/7

Y1 - 2017/6/7

N2 - In 2016 zijn er meer bacterievuurinfecties waargenomen op meidoornhagen en fruitbomen. Dit is vooral een probleem voor de professionele fruitteelt. De aanplant van uitheemse resistente meidoornsoorten rond professionele fruitplantages werd als mogelijke oplossing naar voren gebracht. Het betreft Crataegus phaenopyrum en Crataegus Succulenta Jubilee. Vooraleer de aanplant van deze soorten toe te laten is er meer kennis over hun eigenschappen en de voor- en nadelen met betrekking tot biodiversiteit vereist. In dit advies wordt nagegaan of deze uitheemse resistente soorten al dan niet een evenwaardig alternatief voor inheemse soorten kunnen vormen. Het advies bevat tevens een risicoanalyse waarin de potentiële risico's van een mogelijke introductie beoordeeld zijn.

AB - In 2016 zijn er meer bacterievuurinfecties waargenomen op meidoornhagen en fruitbomen. Dit is vooral een probleem voor de professionele fruitteelt. De aanplant van uitheemse resistente meidoornsoorten rond professionele fruitplantages werd als mogelijke oplossing naar voren gebracht. Het betreft Crataegus phaenopyrum en Crataegus Succulenta Jubilee. Vooraleer de aanplant van deze soorten toe te laten is er meer kennis over hun eigenschappen en de voor- en nadelen met betrekking tot biodiversiteit vereist. In dit advies wordt nagegaan of deze uitheemse resistente soorten al dan niet een evenwaardig alternatief voor inheemse soorten kunnen vormen. Het advies bevat tevens een risicoanalyse waarin de potentiële risico's van een mogelijke introductie beoordeeld zijn.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies over bacterievuurresistente meidoornsoorten

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Projects (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

Relations
View graph of relations