Vlaanderen.be

Research output

Advies over de afbakening van gebieden voor de inzet van beheerovereenkomsten

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Harvard

APA

De Bruyn, L., Belpaire, C., Devos, K., Gouwy, J., Gyselings, R., Leyssen, A., ... Wils, C. (2020). Advies over de afbakening van gebieden voor de inzet van beheerovereenkomsten. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3847). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Bibtex

@book{0a4af23419ef4fa4bee0a2088d6fb074,
title = "Advies over de afbakening van gebieden voor de inzet van beheerovereenkomsten",
abstract = "Voor de periode 2021-2027 wil de Vlaamse Landmaatschappij beheerovereenkomsten (BO) inzetten in geselecteerde gebieden waar agrarische activiteiten kunnen bijdragen aan de biodiversiteit, m.n. ter verbetering van het leefgebied van of de corridors voor landbouwgebonden faunasoorten, aan het in stand houden of ontwikkelen van botanisch waardevolle graslanden en KLE’s, en het cre{\"e}ren van buffers rond kwetsbare landschapselementen. Het advies bevat de actuele, en waar mogelijk, potenti{\"e}le verspreidingskaarten en soortenoverlapkaarten van een lijst van indicatorsoorten waarvoor BO kunnen bijdragen aan het duurzaam voortbestaan ervan. Daarnaast geven we een scenario om op basis van deze kaarten en overlays met bestaande en/of geplande actiegebieden prioritaire actiegebieden af te bakenen.",
author = "{De Bruyn}, Luc and Claude Belpaire and Koen Devos and Jan Gouwy and Ralf Gyselings and An Leyssen and Dirk Maes and Jo Packet and Jeroen Speybroeck and Arno Thomaes and {Van Den Berge}, Koen and {Vanden Borre}, Jeroen and {Van Thuyne}, Gerlinde and Glenn Vermeersch and Carine Wils",
year = "2020",
month = "4",
day = "3",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3847",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies over de afbakening van gebieden voor de inzet van beheerovereenkomsten

AU - De Bruyn, Luc

AU - Belpaire, Claude

AU - Devos, Koen

AU - Gouwy, Jan

AU - Gyselings, Ralf

AU - Leyssen, An

AU - Maes, Dirk

AU - Packet, Jo

AU - Speybroeck, Jeroen

AU - Thomaes, Arno

AU - Van Den Berge, Koen

AU - Vanden Borre, Jeroen

AU - Van Thuyne, Gerlinde

AU - Vermeersch, Glenn

AU - Wils, Carine

PY - 2020/4/3

Y1 - 2020/4/3

N2 - Voor de periode 2021-2027 wil de Vlaamse Landmaatschappij beheerovereenkomsten (BO) inzetten in geselecteerde gebieden waar agrarische activiteiten kunnen bijdragen aan de biodiversiteit, m.n. ter verbetering van het leefgebied van of de corridors voor landbouwgebonden faunasoorten, aan het in stand houden of ontwikkelen van botanisch waardevolle graslanden en KLE’s, en het creëren van buffers rond kwetsbare landschapselementen. Het advies bevat de actuele, en waar mogelijk, potentiële verspreidingskaarten en soortenoverlapkaarten van een lijst van indicatorsoorten waarvoor BO kunnen bijdragen aan het duurzaam voortbestaan ervan. Daarnaast geven we een scenario om op basis van deze kaarten en overlays met bestaande en/of geplande actiegebieden prioritaire actiegebieden af te bakenen.

AB - Voor de periode 2021-2027 wil de Vlaamse Landmaatschappij beheerovereenkomsten (BO) inzetten in geselecteerde gebieden waar agrarische activiteiten kunnen bijdragen aan de biodiversiteit, m.n. ter verbetering van het leefgebied van of de corridors voor landbouwgebonden faunasoorten, aan het in stand houden of ontwikkelen van botanisch waardevolle graslanden en KLE’s, en het creëren van buffers rond kwetsbare landschapselementen. Het advies bevat de actuele, en waar mogelijk, potentiële verspreidingskaarten en soortenoverlapkaarten van een lijst van indicatorsoorten waarvoor BO kunnen bijdragen aan het duurzaam voortbestaan ervan. Daarnaast geven we een scenario om op basis van deze kaarten en overlays met bestaande en/of geplande actiegebieden prioritaire actiegebieden af te bakenen.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies over de afbakening van gebieden voor de inzet van beheerovereenkomsten

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

Relations
View graph of relations