Vlaanderen.be

Research output

Advies over de bruikbaarheid van LSVI-tabellen in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies over de bruikbaarheid van LSVI-tabellen in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof. / De Keersmaeker, Luc (Main author); Decleer, Kris; Oosterlynck, Patrik; Paelinckx, Desiré.

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2015. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3266).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

De Keersmaeker, L, Decleer, K, Oosterlynck, P & Paelinckx, D 2015, Advies over de bruikbaarheid van LSVI-tabellen in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3266, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

De Keersmaeker, L., Decleer, K., Oosterlynck, P., & Paelinckx, D. (2015). Advies over de bruikbaarheid van LSVI-tabellen in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3266). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

De Keersmaeker, Luc ; Decleer, Kris ; Oosterlynck, Patrik ; Paelinckx, Desiré. / Advies over de bruikbaarheid van LSVI-tabellen in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2015. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3266).

Bibtex

@book{6c0b4a7ee40643a58a9f7ab6c9f0ee25,
title = "Advies over de bruikbaarheid van LSVI-tabellen in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof",
abstract = "Stikstofdeposities kunnen op uiteenlopende manieren de kwaliteit en het functioneren van bepaalde vegetaties be{\"i}nvloeden. Actueel overschrijdt de stikstofdepositie in alle Habitatrichtlijngebieden de kritische depositiewaarde voor minstens {\'e}{\'e}n Natura2000 habitat. In 2014 besliste de Vlaamse Regering tot het instellen van een Programmatische Aanpak van de Stikstofdeposities (PAS). In dit advies wordt nagegaan of de beoordelingstabellen van de lokale staat van instandhouding (LSVI) gebruikt kunnen worden om te bepalen of er een merkbaar effect is van stikstofdepositie op een vegetatie. Daarnaast wordt onderzocht hoe de LSVI-tabellen gebruikt kunnen worden in een beslissingskader om PAS-maatregelen toe te passen.",
author = "{De Keersmaeker}, Luc and Kris Decleer and Patrik Oosterlynck and Desir{\'e} Paelinckx",
year = "2015",
month = "3",
day = "23",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3266",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies over de bruikbaarheid van LSVI-tabellen in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof

AU - De Keersmaeker, Luc

AU - Decleer, Kris

AU - Oosterlynck, Patrik

AU - Paelinckx, Desiré

PY - 2015/3/23

Y1 - 2015/3/23

N2 - Stikstofdeposities kunnen op uiteenlopende manieren de kwaliteit en het functioneren van bepaalde vegetaties beïnvloeden. Actueel overschrijdt de stikstofdepositie in alle Habitatrichtlijngebieden de kritische depositiewaarde voor minstens één Natura2000 habitat. In 2014 besliste de Vlaamse Regering tot het instellen van een Programmatische Aanpak van de Stikstofdeposities (PAS). In dit advies wordt nagegaan of de beoordelingstabellen van de lokale staat van instandhouding (LSVI) gebruikt kunnen worden om te bepalen of er een merkbaar effect is van stikstofdepositie op een vegetatie. Daarnaast wordt onderzocht hoe de LSVI-tabellen gebruikt kunnen worden in een beslissingskader om PAS-maatregelen toe te passen.

AB - Stikstofdeposities kunnen op uiteenlopende manieren de kwaliteit en het functioneren van bepaalde vegetaties beïnvloeden. Actueel overschrijdt de stikstofdepositie in alle Habitatrichtlijngebieden de kritische depositiewaarde voor minstens één Natura2000 habitat. In 2014 besliste de Vlaamse Regering tot het instellen van een Programmatische Aanpak van de Stikstofdeposities (PAS). In dit advies wordt nagegaan of de beoordelingstabellen van de lokale staat van instandhouding (LSVI) gebruikt kunnen worden om te bepalen of er een merkbaar effect is van stikstofdepositie op een vegetatie. Daarnaast wordt onderzocht hoe de LSVI-tabellen gebruikt kunnen worden in een beslissingskader om PAS-maatregelen toe te passen.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies over de bruikbaarheid van LSVI-tabellen in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

  • INBO.A.3266.pdf

    1 KB, PDF document

  • INBO.A.3266_begeleidende brief.pdf

    1 KB, PDF document

Relations
View graph of relations