Vlaanderen.be

Research output

Advies over de herinrichting van de zuidelijke wachtboezem in de Antwerpse haven

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies over de herinrichting van de zuidelijke wachtboezem in de Antwerpse haven. / Gyselings, Ralf (Main author); Spanoghe, Geert; Van den Bergh, Erika.

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2017. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3568).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Gyselings, R, Spanoghe, G & Van den Bergh, E 2017, Advies over de herinrichting van de zuidelijke wachtboezem in de Antwerpse haven. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3568, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Gyselings, R., Spanoghe, G., & Van den Bergh, E. (2017). Advies over de herinrichting van de zuidelijke wachtboezem in de Antwerpse haven. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3568). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Gyselings, Ralf ; Spanoghe, Geert ; Van den Bergh, Erika. / Advies over de herinrichting van de zuidelijke wachtboezem in de Antwerpse haven. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2017. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3568).

Bibtex

@book{f365536edbed4fe691afd6f9c921ba40,
title = "Advies over de herinrichting van de zuidelijke wachtboezem in de Antwerpse haven",
abstract = "In het kader van het Logistiek Park Schijns worden de wachtboezems ter hoogte van Rode Weel heringericht. De wachtboezems dienen als buffer voor het pompstation. Om de werken mogelijk te maken wordt de zuidelijke wachtboezem eerst ontwaterd. Vanaf het najaar van 2017 wordt er slib van de noordelijke boezem overgebracht naar de zuidelijke boezem. Op termijn moet de zuidelijke boezem ontwikkelen tot een rietveld. Omdat het slib verontreinigd is, wordt voorgesteld dit af te dekken met een zandlaag. Dit is technisch nogal moeilijk uitvoerbaar. Dit advies behandelt de vraag of het zanddek ook weggelaten kan worden en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn voor de rietontwikkeling zelf en voor aan riet gebonden fauna. Ten slotte komen ook mogelijke knelpunten bij de rietontwikkeling aan bod.",
author = "Ralf Gyselings and Geert Spanoghe and {Van den Bergh}, Erika",
year = "2017",
month = "6",
day = "14",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3568",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies over de herinrichting van de zuidelijke wachtboezem in de Antwerpse haven

AU - Gyselings, Ralf

AU - Spanoghe, Geert

AU - Van den Bergh, Erika

PY - 2017/6/14

Y1 - 2017/6/14

N2 - In het kader van het Logistiek Park Schijns worden de wachtboezems ter hoogte van Rode Weel heringericht. De wachtboezems dienen als buffer voor het pompstation. Om de werken mogelijk te maken wordt de zuidelijke wachtboezem eerst ontwaterd. Vanaf het najaar van 2017 wordt er slib van de noordelijke boezem overgebracht naar de zuidelijke boezem. Op termijn moet de zuidelijke boezem ontwikkelen tot een rietveld. Omdat het slib verontreinigd is, wordt voorgesteld dit af te dekken met een zandlaag. Dit is technisch nogal moeilijk uitvoerbaar. Dit advies behandelt de vraag of het zanddek ook weggelaten kan worden en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn voor de rietontwikkeling zelf en voor aan riet gebonden fauna. Ten slotte komen ook mogelijke knelpunten bij de rietontwikkeling aan bod.

AB - In het kader van het Logistiek Park Schijns worden de wachtboezems ter hoogte van Rode Weel heringericht. De wachtboezems dienen als buffer voor het pompstation. Om de werken mogelijk te maken wordt de zuidelijke wachtboezem eerst ontwaterd. Vanaf het najaar van 2017 wordt er slib van de noordelijke boezem overgebracht naar de zuidelijke boezem. Op termijn moet de zuidelijke boezem ontwikkelen tot een rietveld. Omdat het slib verontreinigd is, wordt voorgesteld dit af te dekken met een zandlaag. Dit is technisch nogal moeilijk uitvoerbaar. Dit advies behandelt de vraag of het zanddek ook weggelaten kan worden en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn voor de rietontwikkeling zelf en voor aan riet gebonden fauna. Ten slotte komen ook mogelijke knelpunten bij de rietontwikkeling aan bod.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies over de herinrichting van de zuidelijke wachtboezem in de Antwerpse haven

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

  • INBO.A.3568

    Final published version, 689 KB, PDF document

Relations
View graph of relations