Vlaanderen.be

Research output

Advies over de historisch permanente graslanden in de Voer- en Gulpvallei

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies over de historisch permanente graslanden in de Voer- en Gulpvallei. / Vriens, Lieve (Main author).

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2018. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3652).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Vriens, L 2018, Advies over de historisch permanente graslanden in de Voer- en Gulpvallei. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3652, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Vriens, L. (2018). Advies over de historisch permanente graslanden in de Voer- en Gulpvallei. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3652). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Vriens, Lieve. / Advies over de historisch permanente graslanden in de Voer- en Gulpvallei. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2018. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3652).

Bibtex

@book{ab9cdaa62f2d4fb8a60b76c93bc57df6,
title = "Advies over de historisch permanente graslanden in de Voer- en Gulpvallei",
abstract = "Dit advies kadert in de erkenning van de valleien van de Voer en de Gulp met omgeving als beschermd cultuurhistorisch landschap. Beide valleien worden gekenmerkt door graslanden die reeds langdurig weide zijn. De laatste decennia zijn heel wat van deze graslanden gescheurd. In december 2017 werd een voorlopige bescherming van de landschappen ingesteld bij ministerieel besluit. Bij de besluiten hoort een kaart met de te beschermen historisch permanente graslanden. Zowel het Erfgoeddecreet als het Natuurdecreet defini{\"e}ren ‘historisch permanent grasland’. Via dit advies publiceren we de digitale bestanden met graslanden die volgens het Natuurdecreet zeker historisch permanent grasland zijn en welke nog een aandeel ervan bevatten.",
author = "Lieve Vriens",
year = "2018",
month = "3",
day = "2",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3652",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies over de historisch permanente graslanden in de Voer- en Gulpvallei

AU - Vriens, Lieve

PY - 2018/3/2

Y1 - 2018/3/2

N2 - Dit advies kadert in de erkenning van de valleien van de Voer en de Gulp met omgeving als beschermd cultuurhistorisch landschap. Beide valleien worden gekenmerkt door graslanden die reeds langdurig weide zijn. De laatste decennia zijn heel wat van deze graslanden gescheurd. In december 2017 werd een voorlopige bescherming van de landschappen ingesteld bij ministerieel besluit. Bij de besluiten hoort een kaart met de te beschermen historisch permanente graslanden. Zowel het Erfgoeddecreet als het Natuurdecreet definiëren ‘historisch permanent grasland’. Via dit advies publiceren we de digitale bestanden met graslanden die volgens het Natuurdecreet zeker historisch permanent grasland zijn en welke nog een aandeel ervan bevatten.

AB - Dit advies kadert in de erkenning van de valleien van de Voer en de Gulp met omgeving als beschermd cultuurhistorisch landschap. Beide valleien worden gekenmerkt door graslanden die reeds langdurig weide zijn. De laatste decennia zijn heel wat van deze graslanden gescheurd. In december 2017 werd een voorlopige bescherming van de landschappen ingesteld bij ministerieel besluit. Bij de besluiten hoort een kaart met de te beschermen historisch permanente graslanden. Zowel het Erfgoeddecreet als het Natuurdecreet definiëren ‘historisch permanent grasland’. Via dit advies publiceren we de digitale bestanden met graslanden die volgens het Natuurdecreet zeker historisch permanent grasland zijn en welke nog een aandeel ervan bevatten.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies over de historisch permanente graslanden in de Voer- en Gulpvallei

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

Relations
View graph of relations