Vlaanderen.be

Research output

Advies over de impact van een kabelpark op de biodiversiteit van de Spuikom te Oostende

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies over de impact van een kabelpark op de biodiversiteit van de Spuikom te Oostende. / Stienen, Eric (Main author); Courtens, Wouter; Devos, Koen; Everaert, Joris.

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2017. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3612).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Stienen, E, Courtens, W, Devos, K & Everaert, J 2017, Advies over de impact van een kabelpark op de biodiversiteit van de Spuikom te Oostende. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3612, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Stienen, E., Courtens, W., Devos, K., & Everaert, J. (2017). Advies over de impact van een kabelpark op de biodiversiteit van de Spuikom te Oostende. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3612). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Stienen, Eric ; Courtens, Wouter ; Devos, Koen ; Everaert, Joris. / Advies over de impact van een kabelpark op de biodiversiteit van de Spuikom te Oostende. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2017. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3612).

Bibtex

@book{84222649c86540f7a83e8caa2b875529,
title = "Advies over de impact van een kabelpark op de biodiversiteit van de Spuikom te Oostende",
abstract = "Projectontwikkelaars hebben het plan voorgesteld om een kabelpark voor watersport te bouwen op de Spuikom te Oostende. Het kabelpark bestaat uit een vijftal steunpilaren en kabels zodat men via een sleeplift op het water kan wakeboarden, wakeskaten of waterski{\"e}n. Het park wordt door een strekdam afgeschermd van de rest van de Spuikom. Er heerst bezorgdheid over mogelijke verstoring van avifauna of vleermuizen. In dit advies wordt het belang van de Spuikom voor avifauna onderbouwd a.d.h.v. telgegevens. Er wordt nagegaan welke soorten verstoord kunnen worden. Ook het risico voor vleermuizen wordt ingeschat. Verder worden mitigerende maatregelen en kennishiaten meegegeven.",
author = "Eric Stienen and Wouter Courtens and Koen Devos and Joris Everaert",
year = "2017",
month = "10",
day = "19",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3612",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies over de impact van een kabelpark op de biodiversiteit van de Spuikom te Oostende

AU - Stienen, Eric

AU - Courtens, Wouter

AU - Devos, Koen

AU - Everaert, Joris

PY - 2017/10/19

Y1 - 2017/10/19

N2 - Projectontwikkelaars hebben het plan voorgesteld om een kabelpark voor watersport te bouwen op de Spuikom te Oostende. Het kabelpark bestaat uit een vijftal steunpilaren en kabels zodat men via een sleeplift op het water kan wakeboarden, wakeskaten of waterskiën. Het park wordt door een strekdam afgeschermd van de rest van de Spuikom. Er heerst bezorgdheid over mogelijke verstoring van avifauna of vleermuizen. In dit advies wordt het belang van de Spuikom voor avifauna onderbouwd a.d.h.v. telgegevens. Er wordt nagegaan welke soorten verstoord kunnen worden. Ook het risico voor vleermuizen wordt ingeschat. Verder worden mitigerende maatregelen en kennishiaten meegegeven.

AB - Projectontwikkelaars hebben het plan voorgesteld om een kabelpark voor watersport te bouwen op de Spuikom te Oostende. Het kabelpark bestaat uit een vijftal steunpilaren en kabels zodat men via een sleeplift op het water kan wakeboarden, wakeskaten of waterskiën. Het park wordt door een strekdam afgeschermd van de rest van de Spuikom. Er heerst bezorgdheid over mogelijke verstoring van avifauna of vleermuizen. In dit advies wordt het belang van de Spuikom voor avifauna onderbouwd a.d.h.v. telgegevens. Er wordt nagegaan welke soorten verstoord kunnen worden. Ook het risico voor vleermuizen wordt ingeschat. Verder worden mitigerende maatregelen en kennishiaten meegegeven.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies over de impact van een kabelpark op de biodiversiteit van de Spuikom te Oostende

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Projects (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

  • INBO.A.3612

    Final published version, 313 KB, PDF document

Relations
View graph of relations