Vlaanderen.be

Research output

Advies over de impact van vervuild slib op het realiseren van leefgebied voor de roerdomp

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies over de impact van vervuild slib op het realiseren van leefgebied voor de roerdomp. / Belpaire, Claude (Main author); De Vos, Bruno.

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2016. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3456).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Belpaire, C & De Vos, B 2016, Advies over de impact van vervuild slib op het realiseren van leefgebied voor de roerdomp. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3456, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Belpaire, C., & De Vos, B. (2016). Advies over de impact van vervuild slib op het realiseren van leefgebied voor de roerdomp. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3456). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Belpaire, Claude ; De Vos, Bruno. / Advies over de impact van vervuild slib op het realiseren van leefgebied voor de roerdomp. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2016. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3456).

Bibtex

@book{11e2187addf94cef83fd6aae34e4ccf0,
title = "Advies over de impact van vervuild slib op het realiseren van leefgebied voor de roerdomp",
abstract = "In het kader van het geactualiseerde Sigmaplan wil de Vlaamse overheid de vijvers van Hof van Lachenen in Lier inrichten als leefgebied voor roerdomp. Daarbij is grondverzet noodzakelijk. Uit onderzoek blijkt echter dat de kwaliteit van het slib en de grond slecht is. Na het afgraven en afvoeren zal er waarschijnlijk nog vervuild slib achterblijven in de vijvers. Het is onduidelijk of en in welke mate dat resterend slib het realiseren van het leefgebied voor roerdomp kan hypothekeren. In dit advies geeft het INBO een overzicht van de relevante wetenschappelijke kennis hierover. We geven ook een overzicht van het relevante wettelijk kader en stellen een stappenplan voor voor wetenschappelijke begeleiding en ondersteuning van het sanerings-",
author = "Claude Belpaire and {De Vos}, Bruno",
year = "2016",
month = "12",
day = "19",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3456",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies over de impact van vervuild slib op het realiseren van leefgebied voor de roerdomp

AU - Belpaire, Claude

AU - De Vos, Bruno

PY - 2016/12/19

Y1 - 2016/12/19

N2 - In het kader van het geactualiseerde Sigmaplan wil de Vlaamse overheid de vijvers van Hof van Lachenen in Lier inrichten als leefgebied voor roerdomp. Daarbij is grondverzet noodzakelijk. Uit onderzoek blijkt echter dat de kwaliteit van het slib en de grond slecht is. Na het afgraven en afvoeren zal er waarschijnlijk nog vervuild slib achterblijven in de vijvers. Het is onduidelijk of en in welke mate dat resterend slib het realiseren van het leefgebied voor roerdomp kan hypothekeren. In dit advies geeft het INBO een overzicht van de relevante wetenschappelijke kennis hierover. We geven ook een overzicht van het relevante wettelijk kader en stellen een stappenplan voor voor wetenschappelijke begeleiding en ondersteuning van het sanerings-

AB - In het kader van het geactualiseerde Sigmaplan wil de Vlaamse overheid de vijvers van Hof van Lachenen in Lier inrichten als leefgebied voor roerdomp. Daarbij is grondverzet noodzakelijk. Uit onderzoek blijkt echter dat de kwaliteit van het slib en de grond slecht is. Na het afgraven en afvoeren zal er waarschijnlijk nog vervuild slib achterblijven in de vijvers. Het is onduidelijk of en in welke mate dat resterend slib het realiseren van het leefgebied voor roerdomp kan hypothekeren. In dit advies geeft het INBO een overzicht van de relevante wetenschappelijke kennis hierover. We geven ook een overzicht van het relevante wettelijk kader en stellen een stappenplan voor voor wetenschappelijke begeleiding en ondersteuning van het sanerings-

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies over de impact van vervuild slib op het realiseren van leefgebied voor de roerdomp

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

  • INBO.A.3456

    Final published version, 254 KB, PDF document

Relations
View graph of relations