Vlaanderen.be

Research output

Advies over de ontwikkeling van ecologisch waardevolle bossen op landbouwgronden.

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies over de ontwikkeling van ecologisch waardevolle bossen op landbouwgronden. / De Keersmaeker, Luc (Main author).

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2019. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3803).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

De Keersmaeker, L 2019, Advies over de ontwikkeling van ecologisch waardevolle bossen op landbouwgronden. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3803, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

De Keersmaeker, L. (2019). Advies over de ontwikkeling van ecologisch waardevolle bossen op landbouwgronden. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3803). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

De Keersmaeker, Luc. / Advies over de ontwikkeling van ecologisch waardevolle bossen op landbouwgronden. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2019. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3803).

Bibtex

@book{ae2dfa3e794948f5bd91e8719bcebffb,
title = "Advies over de ontwikkeling van ecologisch waardevolle bossen op landbouwgronden.",
abstract = "De bosgroep wordt herhaaldelijk geconfronteerd met moeilijke dossiers rond bosuitbreiding. Meer en meer wordt voor een snellere ontwikkeling van een bosdoelhabitat gesuggereerd of gevraagd om uit te mijnen of de toplaag af te voeren. Een eerste bebossing met canadapopulier met een onderetage van inheemse bomen en struiken wordt enkel goedgekeurd in compensatiedossiers waar uitheems bos gekapt wordt. Bij bosuitbreiding (en herbebossing) in Speciale Beschermingszones wordt soms ge{\"e}ist dat enkel met sleutelsoorten van nabij gelegen bosdoelhabitats gewerkt wordt. Dergelijke voorwaarden zijn in de praktijk vaak niet haalbaar. Er wordt advies gevraagd omtrent een aantal van die aspecten.",
author = "{De Keersmaeker}, Luc",
year = "2019",
month = "8",
day = "5",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3803",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies over de ontwikkeling van ecologisch waardevolle bossen op landbouwgronden.

AU - De Keersmaeker, Luc

PY - 2019/8/5

Y1 - 2019/8/5

N2 - De bosgroep wordt herhaaldelijk geconfronteerd met moeilijke dossiers rond bosuitbreiding. Meer en meer wordt voor een snellere ontwikkeling van een bosdoelhabitat gesuggereerd of gevraagd om uit te mijnen of de toplaag af te voeren. Een eerste bebossing met canadapopulier met een onderetage van inheemse bomen en struiken wordt enkel goedgekeurd in compensatiedossiers waar uitheems bos gekapt wordt. Bij bosuitbreiding (en herbebossing) in Speciale Beschermingszones wordt soms geëist dat enkel met sleutelsoorten van nabij gelegen bosdoelhabitats gewerkt wordt. Dergelijke voorwaarden zijn in de praktijk vaak niet haalbaar. Er wordt advies gevraagd omtrent een aantal van die aspecten.

AB - De bosgroep wordt herhaaldelijk geconfronteerd met moeilijke dossiers rond bosuitbreiding. Meer en meer wordt voor een snellere ontwikkeling van een bosdoelhabitat gesuggereerd of gevraagd om uit te mijnen of de toplaag af te voeren. Een eerste bebossing met canadapopulier met een onderetage van inheemse bomen en struiken wordt enkel goedgekeurd in compensatiedossiers waar uitheems bos gekapt wordt. Bij bosuitbreiding (en herbebossing) in Speciale Beschermingszones wordt soms geëist dat enkel met sleutelsoorten van nabij gelegen bosdoelhabitats gewerkt wordt. Dergelijke voorwaarden zijn in de praktijk vaak niet haalbaar. Er wordt advies gevraagd omtrent een aantal van die aspecten.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies over de ontwikkeling van ecologisch waardevolle bossen op landbouwgronden.

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

Relations
View graph of relations