Vlaanderen.be

Research output

Advies over de opzet van een ex situ kweek van vuursalamander in Vlaanderen

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies over de opzet van een ex situ kweek van vuursalamander in Vlaanderen. / Mergeay, Joachim (Main author); Cox, Karen; Speybroeck, Jeroen.

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2015. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3309).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Mergeay, J, Cox, K & Speybroeck, J 2015, Advies over de opzet van een ex situ kweek van vuursalamander in Vlaanderen. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3309, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Mergeay, J., Cox, K., & Speybroeck, J. (2015). Advies over de opzet van een ex situ kweek van vuursalamander in Vlaanderen. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3309). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Mergeay, Joachim ; Cox, Karen ; Speybroeck, Jeroen. / Advies over de opzet van een ex situ kweek van vuursalamander in Vlaanderen. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2015. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3309).

Bibtex

@book{632af3f7806c40ceb12410ab9f359c02,
title = "Advies over de opzet van een ex situ kweek van vuursalamander in Vlaanderen",
abstract = "Amfibie{\"e}npopulaties kennen wereldwijd een dramatische terugval en zijn in hun voortbestaan bedreigd. Er wordt verwacht dat de schimmel Batrachochytrium salamandrivorans massale sterfte van de vuursalamander zal veroorzaken. Daarom wordt een ex situ kweek overwogen. Het advies geeft antwoord op de vraag waarmee rekening gehouden moet worden bij het kiezen van een startpopulatie om de genetische variatie maximaal in stand te houden. Er wordt kort ingegaan op de kweekcondities en periode van staalname en mogelijke knelpunten. Tenslotte worden er aanbevelingen i.v.m. resistentie tegen de pathogeen geformuleerd.",
author = "Joachim Mergeay and Karen Cox and Jeroen Speybroeck",
year = "2015",
month = "6",
day = "23",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3309",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies over de opzet van een ex situ kweek van vuursalamander in Vlaanderen

AU - Mergeay, Joachim

AU - Cox, Karen

AU - Speybroeck, Jeroen

PY - 2015/6/23

Y1 - 2015/6/23

N2 - Amfibieënpopulaties kennen wereldwijd een dramatische terugval en zijn in hun voortbestaan bedreigd. Er wordt verwacht dat de schimmel Batrachochytrium salamandrivorans massale sterfte van de vuursalamander zal veroorzaken. Daarom wordt een ex situ kweek overwogen. Het advies geeft antwoord op de vraag waarmee rekening gehouden moet worden bij het kiezen van een startpopulatie om de genetische variatie maximaal in stand te houden. Er wordt kort ingegaan op de kweekcondities en periode van staalname en mogelijke knelpunten. Tenslotte worden er aanbevelingen i.v.m. resistentie tegen de pathogeen geformuleerd.

AB - Amfibieënpopulaties kennen wereldwijd een dramatische terugval en zijn in hun voortbestaan bedreigd. Er wordt verwacht dat de schimmel Batrachochytrium salamandrivorans massale sterfte van de vuursalamander zal veroorzaken. Daarom wordt een ex situ kweek overwogen. Het advies geeft antwoord op de vraag waarmee rekening gehouden moet worden bij het kiezen van een startpopulatie om de genetische variatie maximaal in stand te houden. Er wordt kort ingegaan op de kweekcondities en periode van staalname en mogelijke knelpunten. Tenslotte worden er aanbevelingen i.v.m. resistentie tegen de pathogeen geformuleerd.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies over de opzet van een ex situ kweek van vuursalamander in Vlaanderen

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Projects (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

  • INBO.A.3309_begeleidende brief.pdf

    1 KB, PDF document

  • INBO.A.3309.pdf

    1 KB, PDF document

Relations
View graph of relations