Vlaanderen.be

Research output

Advies over de populatie kruipend moerasscherm in het Vrijbroekpark te Mechelen

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies over de populatie kruipend moerasscherm in het Vrijbroekpark te Mechelen. / Van Landuyt, Wouter (Main author); Wouters, Jan.

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2018. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3649).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Van Landuyt, W & Wouters, J 2018, Advies over de populatie kruipend moerasscherm in het Vrijbroekpark te Mechelen. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3649, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Van Landuyt, W., & Wouters, J. (2018). Advies over de populatie kruipend moerasscherm in het Vrijbroekpark te Mechelen. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3649). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Van Landuyt, Wouter ; Wouters, Jan. / Advies over de populatie kruipend moerasscherm in het Vrijbroekpark te Mechelen. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2018. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3649).

Bibtex

@book{d291551ee2cf43b3ab1275112954e26d,
title = "Advies over de populatie kruipend moerasscherm in het Vrijbroekpark te Mechelen",
abstract = "Het Vrijbroekpark te Mechelen is een speciale beschermingszone voor kruipend moerasscherm, een Europees beschermde plantensoort. Voor de populatie zijn een geschikt beheer en een optimale waterhuishouding essentieel. De beheerder ziet een mogelijke uitbreiding van de populatie door translocatie naar natte standplaatsen in het park die ongeschikt zijn voor andere parkfuncties. Op basis van grondwaterpeilgegevens in het park en elders in Vlaanderen bepaalden we de hyrdologische range van deze plantensoort. We evalueerden het bestaande hydrologische meetnet en beheer. Ten slotte komen in dit advies de condities en wenselijkheid van translocatie, ter behoud van de populatie, aan bod.",
author = "{Van Landuyt}, Wouter and Jan Wouters",
year = "2018",
month = "5",
day = "5",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3649",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies over de populatie kruipend moerasscherm in het Vrijbroekpark te Mechelen

AU - Van Landuyt, Wouter

AU - Wouters, Jan

PY - 2018/5/5

Y1 - 2018/5/5

N2 - Het Vrijbroekpark te Mechelen is een speciale beschermingszone voor kruipend moerasscherm, een Europees beschermde plantensoort. Voor de populatie zijn een geschikt beheer en een optimale waterhuishouding essentieel. De beheerder ziet een mogelijke uitbreiding van de populatie door translocatie naar natte standplaatsen in het park die ongeschikt zijn voor andere parkfuncties. Op basis van grondwaterpeilgegevens in het park en elders in Vlaanderen bepaalden we de hyrdologische range van deze plantensoort. We evalueerden het bestaande hydrologische meetnet en beheer. Ten slotte komen in dit advies de condities en wenselijkheid van translocatie, ter behoud van de populatie, aan bod.

AB - Het Vrijbroekpark te Mechelen is een speciale beschermingszone voor kruipend moerasscherm, een Europees beschermde plantensoort. Voor de populatie zijn een geschikt beheer en een optimale waterhuishouding essentieel. De beheerder ziet een mogelijke uitbreiding van de populatie door translocatie naar natte standplaatsen in het park die ongeschikt zijn voor andere parkfuncties. Op basis van grondwaterpeilgegevens in het park en elders in Vlaanderen bepaalden we de hyrdologische range van deze plantensoort. We evalueerden het bestaande hydrologische meetnet en beheer. Ten slotte komen in dit advies de condities en wenselijkheid van translocatie, ter behoud van de populatie, aan bod.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies over de populatie kruipend moerasscherm in het Vrijbroekpark te Mechelen

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

Relations
View graph of relations