Vlaanderen.be

Research output

Advies over de toestand van de fazant in Vlaanderen

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies over de toestand van de fazant in Vlaanderen. / Scheppers, Thomas (Main author); Casaer, Jim; Devisscher, Sander; Maes, Dirk; Verschelde, Pieter; Devos, Koen.

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2016. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3411).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Scheppers, T, Casaer, J, Devisscher, S, Maes, D, Verschelde, P & Devos, K 2016, Advies over de toestand van de fazant in Vlaanderen. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3411, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Scheppers, T., Casaer, J., Devisscher, S., Maes, D., Verschelde, P., & Devos, K. (2016). Advies over de toestand van de fazant in Vlaanderen. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3411). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Scheppers, Thomas ; Casaer, Jim ; Devisscher, Sander ; Maes, Dirk ; Verschelde, Pieter ; Devos, Koen. / Advies over de toestand van de fazant in Vlaanderen. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2016. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3411).

Bibtex

@book{d94a001cac49400db38f090591139bd0,
title = "Advies over de toestand van de fazant in Vlaanderen",
abstract = "Het Jachtvoorwaardenbesluit voorziet de mogelijkheid om fazanteneieren in nesten die bedreigd worden door landbouwwerkzaamheden, kunstmatig uit te broeden en de jonge fazanten weer vrij te laten in het wild. De Raad van State oordeelde dat dit strijdig is met het Jachtdecreet, dat verbiedt om wild uit te zetten. De Vlaamse regering kan hier volgens de Raad van State enkel van afwijken als de soort in kwestie ‘als het ware met uitsterven bedreigd is’. In dit advies gaat het INBO na wat de toestand en trend is van de soort fazant in Vlaanderen. We gaan ook na wat het belang is van de maatregel die toelaat fazanteneieren te rapen en kunstmatig uit te broeden, op het behoud van de fazant als soort in Vlaanderen.",
author = "Thomas Scheppers and Jim Casaer and Sander Devisscher and Dirk Maes and Pieter Verschelde and Koen Devos",
year = "2016",
month = "2",
day = "26",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3411",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies over de toestand van de fazant in Vlaanderen

AU - Scheppers, Thomas

AU - Casaer, Jim

AU - Devisscher, Sander

AU - Maes, Dirk

AU - Verschelde, Pieter

AU - Devos, Koen

PY - 2016/2/26

Y1 - 2016/2/26

N2 - Het Jachtvoorwaardenbesluit voorziet de mogelijkheid om fazanteneieren in nesten die bedreigd worden door landbouwwerkzaamheden, kunstmatig uit te broeden en de jonge fazanten weer vrij te laten in het wild. De Raad van State oordeelde dat dit strijdig is met het Jachtdecreet, dat verbiedt om wild uit te zetten. De Vlaamse regering kan hier volgens de Raad van State enkel van afwijken als de soort in kwestie ‘als het ware met uitsterven bedreigd is’. In dit advies gaat het INBO na wat de toestand en trend is van de soort fazant in Vlaanderen. We gaan ook na wat het belang is van de maatregel die toelaat fazanteneieren te rapen en kunstmatig uit te broeden, op het behoud van de fazant als soort in Vlaanderen.

AB - Het Jachtvoorwaardenbesluit voorziet de mogelijkheid om fazanteneieren in nesten die bedreigd worden door landbouwwerkzaamheden, kunstmatig uit te broeden en de jonge fazanten weer vrij te laten in het wild. De Raad van State oordeelde dat dit strijdig is met het Jachtdecreet, dat verbiedt om wild uit te zetten. De Vlaamse regering kan hier volgens de Raad van State enkel van afwijken als de soort in kwestie ‘als het ware met uitsterven bedreigd is’. In dit advies gaat het INBO na wat de toestand en trend is van de soort fazant in Vlaanderen. We gaan ook na wat het belang is van de maatregel die toelaat fazanteneieren te rapen en kunstmatig uit te broeden, op het behoud van de fazant als soort in Vlaanderen.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies over de toestand van de fazant in Vlaanderen

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

  • INBO.A.3411.pdf

    1 KB, PDF document

  • INBO.A.3411_begeleidende%20brief.pdf

    0 bytes, PDF document

Relations
View graph of relations