Vlaanderen.be

Research output

Advies over de verspreiding van invasieve waterplanten in Vlaanderen

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies over de verspreiding van invasieve waterplanten in Vlaanderen. / Adriaens, Tim (Main author); Denys, Luc; Devisscher, Sander; Leyssen, An; Van Landuyt, Wouter.

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2016. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3390).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Adriaens, T, Denys, L, Devisscher, S, Leyssen, A & Van Landuyt, W 2016, Advies over de verspreiding van invasieve waterplanten in Vlaanderen. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3390, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Adriaens, T., Denys, L., Devisscher, S., Leyssen, A., & Van Landuyt, W. (2016). Advies over de verspreiding van invasieve waterplanten in Vlaanderen. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3390). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Adriaens, Tim ; Denys, Luc ; Devisscher, Sander ; Leyssen, An ; Van Landuyt, Wouter. / Advies over de verspreiding van invasieve waterplanten in Vlaanderen. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2016. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3390).

Bibtex

@book{8c60adddbee64bd0a80fd0e20376e18f,
title = "Advies over de verspreiding van invasieve waterplanten in Vlaanderen",
abstract = "Europa verplicht de lidstaten om de soorten die voorkomen op de lijst van voor de Unie zorgwekkende invasieve uitheemse soorten, te bestrijden. Verschillende overheden bestrijden momenteel al invasieve aquatische soorten. Om de werklast van de bestrijding ervan te kunnen inschatten, is kennis vereist over hun actuele verspreiding. In dit advies geeft het INBO de actuele verspreiding weer van grote waternavel, parelvederkruid, waterteunisbloem, postelein-waterlepeltje, waterwaaier, waterhyacint, verspreidbladige waterpest, egeria en roodwangschildpad in Vlaanderen. Daarnaast wordt ook nagegaan welk aandeel van de actuele populaties van deze soorten voorkomt in waterlichamen onder bevoegdheid van de VMM, de provincies of andere beheerders.",
author = "Tim Adriaens and Luc Denys and Sander Devisscher and An Leyssen and {Van Landuyt}, Wouter",
year = "2016",
month = "3",
day = "2",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3390",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies over de verspreiding van invasieve waterplanten in Vlaanderen

AU - Adriaens, Tim

AU - Denys, Luc

AU - Devisscher, Sander

AU - Leyssen, An

AU - Van Landuyt, Wouter

PY - 2016/3/2

Y1 - 2016/3/2

N2 - Europa verplicht de lidstaten om de soorten die voorkomen op de lijst van voor de Unie zorgwekkende invasieve uitheemse soorten, te bestrijden. Verschillende overheden bestrijden momenteel al invasieve aquatische soorten. Om de werklast van de bestrijding ervan te kunnen inschatten, is kennis vereist over hun actuele verspreiding. In dit advies geeft het INBO de actuele verspreiding weer van grote waternavel, parelvederkruid, waterteunisbloem, postelein-waterlepeltje, waterwaaier, waterhyacint, verspreidbladige waterpest, egeria en roodwangschildpad in Vlaanderen. Daarnaast wordt ook nagegaan welk aandeel van de actuele populaties van deze soorten voorkomt in waterlichamen onder bevoegdheid van de VMM, de provincies of andere beheerders.

AB - Europa verplicht de lidstaten om de soorten die voorkomen op de lijst van voor de Unie zorgwekkende invasieve uitheemse soorten, te bestrijden. Verschillende overheden bestrijden momenteel al invasieve aquatische soorten. Om de werklast van de bestrijding ervan te kunnen inschatten, is kennis vereist over hun actuele verspreiding. In dit advies geeft het INBO de actuele verspreiding weer van grote waternavel, parelvederkruid, waterteunisbloem, postelein-waterlepeltje, waterwaaier, waterhyacint, verspreidbladige waterpest, egeria en roodwangschildpad in Vlaanderen. Daarnaast wordt ook nagegaan welk aandeel van de actuele populaties van deze soorten voorkomt in waterlichamen onder bevoegdheid van de VMM, de provincies of andere beheerders.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies over de verspreiding van invasieve waterplanten in Vlaanderen

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

Relations
View graph of relations