Vlaanderen.be

Research output

Advies over de waterhuishouding in Putten Weiden i.f.v. zilte graslanden

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and ForestResearch

Standard

Advies over de waterhuishouding in Putten Weiden i.f.v. zilte graslanden. / Gyselings, Ralf (Main author); Spanoghe, Geert; Van den Bergh, Erika.

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2019. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3778).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and ForestResearch

Harvard

Gyselings, R, Spanoghe, G & Van den Bergh, E 2019, Advies over de waterhuishouding in Putten Weiden i.f.v. zilte graslanden. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3778, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Gyselings, R., Spanoghe, G., & Van den Bergh, E. (2019). Advies over de waterhuishouding in Putten Weiden i.f.v. zilte graslanden. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3778). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Gyselings, Ralf ; Spanoghe, Geert ; Van den Bergh, Erika. / Advies over de waterhuishouding in Putten Weiden i.f.v. zilte graslanden. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2019. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3778).

Bibtex

@book{35a67d1c70b848159f0337702eb11252,
title = "Advies over de waterhuishouding in Putten Weiden i.f.v. zilte graslanden",
abstract = "Putten Weiden in Kieldrecht te Beveren is het enige gebied met goed ontwikkeld zilt grasland in de Antwerpse haven. In 2006 werd ten westen van het gebied het weidevogelgebied Putten West aangelegd als een van de compensatiegebieden voor het Deurganckdok. Daarbij werd de afwatering van Putten Weiden verlegd. Sindsdien treden geregeld langdurige hoge waterstanden op, die een negatieve invloed lijken te hebben op de aanwezige zilte vegetaties. In dit advies schetsen we kort de historiek en het ecologisch belang van dit gebied. Er wordt dieper ingegaan op de vegetatiewijzigingen onder invloed van de veranderde waterhuishouding en de eraan gelinkte verzoeting van het grondwater. Tot slot geven we aan welke maatregelen nodig zijn in functie van het behoud en herstel van de zilte vegetaties.",
author = "Ralf Gyselings and Geert Spanoghe and {Van den Bergh}, Erika",
year = "2019",
month = "5",
day = "11",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3778",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies over de waterhuishouding in Putten Weiden i.f.v. zilte graslanden

AU - Gyselings, Ralf

AU - Spanoghe, Geert

AU - Van den Bergh, Erika

PY - 2019/5/11

Y1 - 2019/5/11

N2 - Putten Weiden in Kieldrecht te Beveren is het enige gebied met goed ontwikkeld zilt grasland in de Antwerpse haven. In 2006 werd ten westen van het gebied het weidevogelgebied Putten West aangelegd als een van de compensatiegebieden voor het Deurganckdok. Daarbij werd de afwatering van Putten Weiden verlegd. Sindsdien treden geregeld langdurige hoge waterstanden op, die een negatieve invloed lijken te hebben op de aanwezige zilte vegetaties. In dit advies schetsen we kort de historiek en het ecologisch belang van dit gebied. Er wordt dieper ingegaan op de vegetatiewijzigingen onder invloed van de veranderde waterhuishouding en de eraan gelinkte verzoeting van het grondwater. Tot slot geven we aan welke maatregelen nodig zijn in functie van het behoud en herstel van de zilte vegetaties.

AB - Putten Weiden in Kieldrecht te Beveren is het enige gebied met goed ontwikkeld zilt grasland in de Antwerpse haven. In 2006 werd ten westen van het gebied het weidevogelgebied Putten West aangelegd als een van de compensatiegebieden voor het Deurganckdok. Daarbij werd de afwatering van Putten Weiden verlegd. Sindsdien treden geregeld langdurige hoge waterstanden op, die een negatieve invloed lijken te hebben op de aanwezige zilte vegetaties. In dit advies schetsen we kort de historiek en het ecologisch belang van dit gebied. Er wordt dieper ingegaan op de vegetatiewijzigingen onder invloed van de veranderde waterhuishouding en de eraan gelinkte verzoeting van het grondwater. Tot slot geven we aan welke maatregelen nodig zijn in functie van het behoud en herstel van de zilte vegetaties.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies over de waterhuishouding in Putten Weiden i.f.v. zilte graslanden

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

Relations
View graph of relations