Vlaanderen.be

Research output

Advies over genetische verschillen in zaadmengsels van inheemse planten

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies over genetische verschillen in zaadmengsels van inheemse planten. / Mergeay, Joachim (Main author).

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2016. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3497).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Mergeay, J 2016, Advies over genetische verschillen in zaadmengsels van inheemse planten. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3497, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Mergeay, J. (2016). Advies over genetische verschillen in zaadmengsels van inheemse planten. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3497). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Mergeay, Joachim. / Advies over genetische verschillen in zaadmengsels van inheemse planten. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2016. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3497).

Bibtex

@book{7fc4262c36114f2b8c82833136d3e9fd,
title = "Advies over genetische verschillen in zaadmengsels van inheemse planten",
abstract = "De provincie West-Vlaanderen start met een campagne om particulieren in het buitengebied die beschikken over een grote tuin, te stimuleren bloemrijk grasland aan te leggen. Om op deze locaties binnen een termijn van minder dan tien jaar resultaten te boeken, is inzaaien van graslanden mogelijk een geschikte methode. De provincie wil daarvoor gebruik maken van zaadmengsels van inheemse planten. In Vlaanderen is er geen producent van dergelijke zaadmengsels. In dit advies gaat het INBO na of er belangrijke genetische verschillen zijn tussen de populaties van de doelsoorten van dit project uit Nederland, Noordwest-Duitsland en Vlaanderen en of het gebruik van zaden uit buurregio's de autochtone populaties kan bedreigen.",
author = "Joachim Mergeay",
year = "2016",
month = "11",
day = "17",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3497",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies over genetische verschillen in zaadmengsels van inheemse planten

AU - Mergeay, Joachim

PY - 2016/11/17

Y1 - 2016/11/17

N2 - De provincie West-Vlaanderen start met een campagne om particulieren in het buitengebied die beschikken over een grote tuin, te stimuleren bloemrijk grasland aan te leggen. Om op deze locaties binnen een termijn van minder dan tien jaar resultaten te boeken, is inzaaien van graslanden mogelijk een geschikte methode. De provincie wil daarvoor gebruik maken van zaadmengsels van inheemse planten. In Vlaanderen is er geen producent van dergelijke zaadmengsels. In dit advies gaat het INBO na of er belangrijke genetische verschillen zijn tussen de populaties van de doelsoorten van dit project uit Nederland, Noordwest-Duitsland en Vlaanderen en of het gebruik van zaden uit buurregio's de autochtone populaties kan bedreigen.

AB - De provincie West-Vlaanderen start met een campagne om particulieren in het buitengebied die beschikken over een grote tuin, te stimuleren bloemrijk grasland aan te leggen. Om op deze locaties binnen een termijn van minder dan tien jaar resultaten te boeken, is inzaaien van graslanden mogelijk een geschikte methode. De provincie wil daarvoor gebruik maken van zaadmengsels van inheemse planten. In Vlaanderen is er geen producent van dergelijke zaadmengsels. In dit advies gaat het INBO na of er belangrijke genetische verschillen zijn tussen de populaties van de doelsoorten van dit project uit Nederland, Noordwest-Duitsland en Vlaanderen en of het gebruik van zaden uit buurregio's de autochtone populaties kan bedreigen.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies over genetische verschillen in zaadmengsels van inheemse planten

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Projects (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

  • INBO.A.3497

    Final published version, 108 KB, PDF document

Relations
View graph of relations