Vlaanderen.be

Research output

Advies over het beheer van graslandstroken in het kader van beheerovereenkomsten

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies over het beheer van graslandstroken in het kader van beheerovereenkomsten. / Thoonen, Marijke (Main author); Van Kerckvoorde, Andy.

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2019. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3743).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Thoonen, M & Van Kerckvoorde, A 2019, Advies over het beheer van graslandstroken in het kader van beheerovereenkomsten. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3743, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Thoonen, M., & Van Kerckvoorde, A. (2019). Advies over het beheer van graslandstroken in het kader van beheerovereenkomsten. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3743). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Thoonen, Marijke ; Van Kerckvoorde, Andy. / Advies over het beheer van graslandstroken in het kader van beheerovereenkomsten. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2019. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3743).

Bibtex

@book{f5c48ff396bc4a86b5a154d41bf80897,
title = "Advies over het beheer van graslandstroken in het kader van beheerovereenkomsten",
abstract = "Landbouwers kunnen via beheerovereenkomsten met de Vlaamse Landmaatschappij een vergoeding ontvangen om grasstroken aan te leggen op akkerland. Deze stroken dienen als bufferstrook langs kwetsbare landschapselementen, voor erosiebestrijding en voor akkervogels. ‘Gemengde grasstroken’ worden ingezaaid met een mengsel van grassen en kruiden om zo een soortenrijke grasstrook te bekomen. In de praktijk gaan echter vaak ongewenste grassoorten domineren en verliest de strook aan structuur en plantensoorten. Omdat deze stroken vaak langer dan 5 jaar behouden worden, wilt men weten hoe de biodiversiteit van en {\'i}n deze stroken terug kan toenemen. Het advies beantwoordt ook de vraag hoe het instrument van graslandstroken verbeterd kan worden om de biodiversiteitsbijdrage in ‘t algemeen te verhogen.",
author = "Marijke Thoonen and {Van Kerckvoorde}, Andy",
year = "2019",
month = "4",
day = "24",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3743",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies over het beheer van graslandstroken in het kader van beheerovereenkomsten

AU - Thoonen, Marijke

AU - Van Kerckvoorde, Andy

PY - 2019/4/24

Y1 - 2019/4/24

N2 - Landbouwers kunnen via beheerovereenkomsten met de Vlaamse Landmaatschappij een vergoeding ontvangen om grasstroken aan te leggen op akkerland. Deze stroken dienen als bufferstrook langs kwetsbare landschapselementen, voor erosiebestrijding en voor akkervogels. ‘Gemengde grasstroken’ worden ingezaaid met een mengsel van grassen en kruiden om zo een soortenrijke grasstrook te bekomen. In de praktijk gaan echter vaak ongewenste grassoorten domineren en verliest de strook aan structuur en plantensoorten. Omdat deze stroken vaak langer dan 5 jaar behouden worden, wilt men weten hoe de biodiversiteit van en ín deze stroken terug kan toenemen. Het advies beantwoordt ook de vraag hoe het instrument van graslandstroken verbeterd kan worden om de biodiversiteitsbijdrage in ‘t algemeen te verhogen.

AB - Landbouwers kunnen via beheerovereenkomsten met de Vlaamse Landmaatschappij een vergoeding ontvangen om grasstroken aan te leggen op akkerland. Deze stroken dienen als bufferstrook langs kwetsbare landschapselementen, voor erosiebestrijding en voor akkervogels. ‘Gemengde grasstroken’ worden ingezaaid met een mengsel van grassen en kruiden om zo een soortenrijke grasstrook te bekomen. In de praktijk gaan echter vaak ongewenste grassoorten domineren en verliest de strook aan structuur en plantensoorten. Omdat deze stroken vaak langer dan 5 jaar behouden worden, wilt men weten hoe de biodiversiteit van en ín deze stroken terug kan toenemen. Het advies beantwoordt ook de vraag hoe het instrument van graslandstroken verbeterd kan worden om de biodiversiteitsbijdrage in ‘t algemeen te verhogen.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies over het beheer van graslandstroken in het kader van beheerovereenkomsten

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

Relations
View graph of relations