Vlaanderen.be

Research output

Advies over het natuurinrichtingsproject Zwarte Beek

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies over het natuurinrichtingsproject Zwarte Beek. / Oosterlynck, Patrik (Main author); De Becker, Piet.

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2017. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3621).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Oosterlynck, P & De Becker, P 2017, Advies over het natuurinrichtingsproject Zwarte Beek. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3621, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Oosterlynck, P., & De Becker, P. (2017). Advies over het natuurinrichtingsproject Zwarte Beek. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3621). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Oosterlynck, Patrik ; De Becker, Piet. / Advies over het natuurinrichtingsproject Zwarte Beek. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2017. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3621).

Bibtex

@book{84fafd982cac401abb58c92b5176ffbc,
title = "Advies over het natuurinrichtingsproject Zwarte Beek",
abstract = "Dit advies heeft betrekking op geplande uitvoeringsmaatregelen in het kader van het natuurinrichtingsproject Zwarte Beek te Koersel. Het natuurstreefbeeld bestaat erin om het valleilandschap terug open te maken en ontwikkelingskansen te geven aan habitattype 7140_meso, overgangs- en trilveen. De vraag is of de geplande kappingen en vernatting van het gebied blijvende negatieve impact zal hebben op de aanwezige, soms zeldzame, veenmospopulaties. Het advies geeft antwoord op deze vraag en kadert dit op niveau van de vallei en de speciale beschermingszone waarbij ook rekening gehouden wordt met toekomstige verschuivingen van vegetatiegordels. Ten slotte wordt meegegeven op welke wijze de impact gemilderd kan worden.",
author = "Patrik Oosterlynck and {De Becker}, Piet",
year = "2017",
month = "11",
day = "7",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3621",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies over het natuurinrichtingsproject Zwarte Beek

AU - Oosterlynck, Patrik

AU - De Becker, Piet

PY - 2017/11/7

Y1 - 2017/11/7

N2 - Dit advies heeft betrekking op geplande uitvoeringsmaatregelen in het kader van het natuurinrichtingsproject Zwarte Beek te Koersel. Het natuurstreefbeeld bestaat erin om het valleilandschap terug open te maken en ontwikkelingskansen te geven aan habitattype 7140_meso, overgangs- en trilveen. De vraag is of de geplande kappingen en vernatting van het gebied blijvende negatieve impact zal hebben op de aanwezige, soms zeldzame, veenmospopulaties. Het advies geeft antwoord op deze vraag en kadert dit op niveau van de vallei en de speciale beschermingszone waarbij ook rekening gehouden wordt met toekomstige verschuivingen van vegetatiegordels. Ten slotte wordt meegegeven op welke wijze de impact gemilderd kan worden.

AB - Dit advies heeft betrekking op geplande uitvoeringsmaatregelen in het kader van het natuurinrichtingsproject Zwarte Beek te Koersel. Het natuurstreefbeeld bestaat erin om het valleilandschap terug open te maken en ontwikkelingskansen te geven aan habitattype 7140_meso, overgangs- en trilveen. De vraag is of de geplande kappingen en vernatting van het gebied blijvende negatieve impact zal hebben op de aanwezige, soms zeldzame, veenmospopulaties. Het advies geeft antwoord op deze vraag en kadert dit op niveau van de vallei en de speciale beschermingszone waarbij ook rekening gehouden wordt met toekomstige verschuivingen van vegetatiegordels. Ten slotte wordt meegegeven op welke wijze de impact gemilderd kan worden.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies over het natuurinrichtingsproject Zwarte Beek

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

Relations
View graph of relations