Vlaanderen.be

Research output

Advies over monitoring in het kader van het beheerplan versus Vlaamse monitoring

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies over monitoring in het kader van het beheerplan versus Vlaamse monitoring. / Pollet, Marc (Main author); Piesschaert, Frederic; Van Landuyt, Wouter; Vermeersch, Glenn; Westra, Toon.

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2019. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3747).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Pollet, M, Piesschaert, F, Van Landuyt, W, Vermeersch, G & Westra, T 2019, Advies over monitoring in het kader van het beheerplan versus Vlaamse monitoring. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3747, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Pollet, M., Piesschaert, F., Van Landuyt, W., Vermeersch, G., & Westra, T. (2019). Advies over monitoring in het kader van het beheerplan versus Vlaamse monitoring. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3747). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Pollet, Marc ; Piesschaert, Frederic ; Van Landuyt, Wouter ; Vermeersch, Glenn ; Westra, Toon. / Advies over monitoring in het kader van het beheerplan versus Vlaamse monitoring. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2019. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3747).

Bibtex

@book{797ab6ee91204599bd55fe2f4e966de3,
title = "Advies over monitoring in het kader van het beheerplan versus Vlaamse monitoring",
abstract = "Sinds 28 oktober 2017 geldt een nieuwe regelgeving rond beheerplannen. Voor alle openbare domeinen en natuurdomeinen moet een nieuw natuurbeheerplan opgesteld worden. In een natuurbeheerplan worden ook doelen gesteld. Bij de keuze van een leefgebied van soorten als natuurstreefbeeld moeten of kunnen (optioneel) bepaalde soorten gemonitord worden om het beheer te evalueren. Het Agentschap voor Natuur en Bos wil zicht te krijgen op de beschikbaarheid van monitoringsgegevens omdat er ook gegevens verzameld worden via de Vlaamse soortenmeetnetten of via de monitoring i.h.k.v. soortbeschermingsplannen. Dit advies geeft een overzicht van welke soorten al dan niet reeds gemonitord worden en indien wel, via welk meetnet en met welk protocol. Een shape-file bevat de bestaande monitoringslocaties.",
author = "Marc Pollet and Frederic Piesschaert and {Van Landuyt}, Wouter and Glenn Vermeersch and Toon Westra",
year = "2019",
month = "2",
day = "13",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3747",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies over monitoring in het kader van het beheerplan versus Vlaamse monitoring

AU - Pollet, Marc

AU - Piesschaert, Frederic

AU - Van Landuyt, Wouter

AU - Vermeersch, Glenn

AU - Westra, Toon

PY - 2019/2/13

Y1 - 2019/2/13

N2 - Sinds 28 oktober 2017 geldt een nieuwe regelgeving rond beheerplannen. Voor alle openbare domeinen en natuurdomeinen moet een nieuw natuurbeheerplan opgesteld worden. In een natuurbeheerplan worden ook doelen gesteld. Bij de keuze van een leefgebied van soorten als natuurstreefbeeld moeten of kunnen (optioneel) bepaalde soorten gemonitord worden om het beheer te evalueren. Het Agentschap voor Natuur en Bos wil zicht te krijgen op de beschikbaarheid van monitoringsgegevens omdat er ook gegevens verzameld worden via de Vlaamse soortenmeetnetten of via de monitoring i.h.k.v. soortbeschermingsplannen. Dit advies geeft een overzicht van welke soorten al dan niet reeds gemonitord worden en indien wel, via welk meetnet en met welk protocol. Een shape-file bevat de bestaande monitoringslocaties.

AB - Sinds 28 oktober 2017 geldt een nieuwe regelgeving rond beheerplannen. Voor alle openbare domeinen en natuurdomeinen moet een nieuw natuurbeheerplan opgesteld worden. In een natuurbeheerplan worden ook doelen gesteld. Bij de keuze van een leefgebied van soorten als natuurstreefbeeld moeten of kunnen (optioneel) bepaalde soorten gemonitord worden om het beheer te evalueren. Het Agentschap voor Natuur en Bos wil zicht te krijgen op de beschikbaarheid van monitoringsgegevens omdat er ook gegevens verzameld worden via de Vlaamse soortenmeetnetten of via de monitoring i.h.k.v. soortbeschermingsplannen. Dit advies geeft een overzicht van welke soorten al dan niet reeds gemonitord worden en indien wel, via welk meetnet en met welk protocol. Een shape-file bevat de bestaande monitoringslocaties.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies over monitoring in het kader van het beheerplan versus Vlaamse monitoring

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

  • INBO.A.3747

    Final published version, 235 KB, PDF document

Relations
View graph of relations