Vlaanderen.be

Research output

Advies over verzet van grondmateriaal besmet met invasieve uitheemse duizendknoopsoorten

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies over verzet van grondmateriaal besmet met invasieve uitheemse duizendknoopsoorten. / Thoonen, Marijke (Main author).

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2019. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3760).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Thoonen, M 2019, Advies over verzet van grondmateriaal besmet met invasieve uitheemse duizendknoopsoorten. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3760, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Thoonen, M. (2019). Advies over verzet van grondmateriaal besmet met invasieve uitheemse duizendknoopsoorten. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3760). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Thoonen, Marijke. / Advies over verzet van grondmateriaal besmet met invasieve uitheemse duizendknoopsoorten. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2019. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3760).

Bibtex

@book{516108a3e199400e96bd3eb7760b9de6,
title = "Advies over verzet van grondmateriaal besmet met invasieve uitheemse duizendknoopsoorten",
abstract = "De Japanse, Boheemse en Sachalinse duizendknoop vormen gesloten vegetaties waaronder nauwelijks andere planten gedijen. Ze staan op de zwarte lijst (code A) van invasieve soorten van Belgi{\"e}. Door het onzorgvuldig verzetten van grond besmet met deze soorten ontstaan nieuwe groeiplaatsen, vaak op of nabij infrastructuur. Het Vlaamse Reglement betreffende de bodemsanering en de bodembescherming (VLAREBO) reguleert o.a. de traceerbaarheid van bodemmaterialen via de ‘grondverzetsregeling’. De bestaande procedures en de codes van goede praktijk worden herzien. Dit biedt de opportuniteit om in de standaardprocedure voor het veilig grondverzet aandacht te besteden aan invasieve duizendknoop. In dit advies schetsen we de problematiek en doen we suggesties om de standaardprocedure aan te passen.",
author = "Marijke Thoonen",
year = "2019",
month = "6",
day = "7",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3760",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies over verzet van grondmateriaal besmet met invasieve uitheemse duizendknoopsoorten

AU - Thoonen, Marijke

PY - 2019/6/7

Y1 - 2019/6/7

N2 - De Japanse, Boheemse en Sachalinse duizendknoop vormen gesloten vegetaties waaronder nauwelijks andere planten gedijen. Ze staan op de zwarte lijst (code A) van invasieve soorten van België. Door het onzorgvuldig verzetten van grond besmet met deze soorten ontstaan nieuwe groeiplaatsen, vaak op of nabij infrastructuur. Het Vlaamse Reglement betreffende de bodemsanering en de bodembescherming (VLAREBO) reguleert o.a. de traceerbaarheid van bodemmaterialen via de ‘grondverzetsregeling’. De bestaande procedures en de codes van goede praktijk worden herzien. Dit biedt de opportuniteit om in de standaardprocedure voor het veilig grondverzet aandacht te besteden aan invasieve duizendknoop. In dit advies schetsen we de problematiek en doen we suggesties om de standaardprocedure aan te passen.

AB - De Japanse, Boheemse en Sachalinse duizendknoop vormen gesloten vegetaties waaronder nauwelijks andere planten gedijen. Ze staan op de zwarte lijst (code A) van invasieve soorten van België. Door het onzorgvuldig verzetten van grond besmet met deze soorten ontstaan nieuwe groeiplaatsen, vaak op of nabij infrastructuur. Het Vlaamse Reglement betreffende de bodemsanering en de bodembescherming (VLAREBO) reguleert o.a. de traceerbaarheid van bodemmaterialen via de ‘grondverzetsregeling’. De bestaande procedures en de codes van goede praktijk worden herzien. Dit biedt de opportuniteit om in de standaardprocedure voor het veilig grondverzet aandacht te besteden aan invasieve duizendknoop. In dit advies schetsen we de problematiek en doen we suggesties om de standaardprocedure aan te passen.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies over verzet van grondmateriaal besmet met invasieve uitheemse duizendknoopsoorten

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

Relations
View graph of relations