Vlaanderen.be

Research output

Advies over visbepoting bij de natuurontwikkeling van een waterbekken te Beersel

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Standard

Advies over visbepoting bij de natuurontwikkeling van een waterbekken te Beersel. / Van Wichelen, Jeroen (Main author); Buysse, David; Coeck, Johan.

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2016. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3489).

Research output: Book/ReportAdvices of the Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Van Wichelen, J, Buysse, D & Coeck, J 2016, Advies over visbepoting bij de natuurontwikkeling van een waterbekken te Beersel. Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.A.3489, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Van Wichelen, J., Buysse, D., & Coeck, J. (2016). Advies over visbepoting bij de natuurontwikkeling van een waterbekken te Beersel. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.A.3489). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Van Wichelen, Jeroen ; Buysse, David ; Coeck, Johan. / Advies over visbepoting bij de natuurontwikkeling van een waterbekken te Beersel. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2016. (Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.A.3489).

Bibtex

@book{3539341e1c8b413187be6af97cc38b52,
title = "Advies over visbepoting bij de natuurontwikkeling van een waterbekken te Beersel",
abstract = "In Beersel wordt een voormalig bekken van een papiermolen heringericht om een min of meer natuurlijk bevisbaar ecosysteem te realiseren. Na slibruiming wordt de noordzijde heraangelegd met een schuine oever en men hoopt op spontane vestiging van water- en oeverplanten. De vraag is of op natuurlijke wijze vestiging van vis verwacht mag worden of dat het beter is kunstmatig te bepoten. Het advies geeft antwoord op deze vraag en formuleert een aantal randvoorwaarden en beheermaatregelen om de ecologische functie te combineren met hengelsport.",
author = "{Van Wichelen}, Jeroen and David Buysse and Johan Coeck",
year = "2016",
month = "10",
day = "20",
language = "Nederlands",
series = "Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.A.3489",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Advies over visbepoting bij de natuurontwikkeling van een waterbekken te Beersel

AU - Van Wichelen, Jeroen

AU - Buysse, David

AU - Coeck, Johan

PY - 2016/10/20

Y1 - 2016/10/20

N2 - In Beersel wordt een voormalig bekken van een papiermolen heringericht om een min of meer natuurlijk bevisbaar ecosysteem te realiseren. Na slibruiming wordt de noordzijde heraangelegd met een schuine oever en men hoopt op spontane vestiging van water- en oeverplanten. De vraag is of op natuurlijke wijze vestiging van vis verwacht mag worden of dat het beter is kunstmatig te bepoten. Het advies geeft antwoord op deze vraag en formuleert een aantal randvoorwaarden en beheermaatregelen om de ecologische functie te combineren met hengelsport.

AB - In Beersel wordt een voormalig bekken van een papiermolen heringericht om een min of meer natuurlijk bevisbaar ecosysteem te realiseren. Na slibruiming wordt de noordzijde heraangelegd met een schuine oever en men hoopt op spontane vestiging van water- en oeverplanten. De vraag is of op natuurlijke wijze vestiging van vis verwacht mag worden of dat het beter is kunstmatig te bepoten. Het advies geeft antwoord op deze vraag en formuleert een aantal randvoorwaarden en beheermaatregelen om de ecologische functie te combineren met hengelsport.

M3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Adviezen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Advies over visbepoting bij de natuurontwikkeling van een waterbekken te Beersel

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Research output (related by authors)
Projects (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

  • INBO.A.3489

    Final published version, 344 KB, PDF document

Relations
View graph of relations