Vlaanderen.be

Research output

Dagvlinders in vlaanderen: ecologie, verspreiding en behoud

Research output: Book/ReportBook not published by INBO

Standard

Dagvlinders in vlaanderen : ecologie, verspreiding en behoud. / Maes, Dirk; Van Dyck, H.

Antwerpen : Stichting Leefmilieu, 1999. 480 p.

Research output: Book/ReportBook not published by INBO

Harvard

Maes, D & Van Dyck, H 1999, Dagvlinders in vlaanderen: ecologie, verspreiding en behoud. Stichting Leefmilieu, Antwerpen.

APA

Maes, D., & Van Dyck, H. (1999). Dagvlinders in vlaanderen: ecologie, verspreiding en behoud. Antwerpen: Stichting Leefmilieu.

Author

Maes, Dirk ; Van Dyck, H. / Dagvlinders in vlaanderen : ecologie, verspreiding en behoud. Antwerpen : Stichting Leefmilieu, 1999. 480 p.

Bibtex

@book{2d6bbd35302b495e860004f06b7e844e,
title = "Dagvlinders in vlaanderen: ecologie, verspreiding en behoud",
abstract = "Dit boek, dagvlinders in Vlaanderen, bundelt de uitgebreide wetenschappelijke kennis van vlinders en hun leefwereld op een toegankelijke manier. Het eerste deel (Ecologie) behandelt allerlei aspecten van het vlinderleven: waarin verschilt de ene soort van de andere, hoe verhouden soorten zich tot de eigenschappen van vegetaties en landschappen, wat leren ons de aantalschommelingen van vlinderpopulaties, hoe verplaatsen vlinders zich doorheen ons moderne landschap? Het tweede en centrale deel (Verspreiding) bevat verspreidingskaarten van alle inheemse dag- en trekvlinders. Informatie over de waardplant, de vliegtijd, gedragskenmerken, natuurbeheer, enzovoort. De auteurs maken een balans op van de toestand van de dagvlinders in Vlaanderen en bespreken de oorzaken van de sterke achteruitgang van heel wat soorten. Het derde deel (Behoud) formuleert voorstellen voor het behoud en herstel van de dagvlinderfauna en legt uit hoe de kennis van dagvlinders tot een breder natuurbehoud kan bijdragen. Aandacht gaat onder meer naar natuurbeschermingstechnieken, landinrichting en soort- en gebiedsgericht natuurbeleid.",
author = "Dirk Maes and {Van Dyck}, H",
year = "1999",
language = "Nederlands",
isbn = "90-76429-02-2",
publisher = "Stichting Leefmilieu",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Dagvlinders in vlaanderen

T2 - ecologie, verspreiding en behoud

AU - Maes, Dirk

AU - Van Dyck, H

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - Dit boek, dagvlinders in Vlaanderen, bundelt de uitgebreide wetenschappelijke kennis van vlinders en hun leefwereld op een toegankelijke manier. Het eerste deel (Ecologie) behandelt allerlei aspecten van het vlinderleven: waarin verschilt de ene soort van de andere, hoe verhouden soorten zich tot de eigenschappen van vegetaties en landschappen, wat leren ons de aantalschommelingen van vlinderpopulaties, hoe verplaatsen vlinders zich doorheen ons moderne landschap? Het tweede en centrale deel (Verspreiding) bevat verspreidingskaarten van alle inheemse dag- en trekvlinders. Informatie over de waardplant, de vliegtijd, gedragskenmerken, natuurbeheer, enzovoort. De auteurs maken een balans op van de toestand van de dagvlinders in Vlaanderen en bespreken de oorzaken van de sterke achteruitgang van heel wat soorten. Het derde deel (Behoud) formuleert voorstellen voor het behoud en herstel van de dagvlinderfauna en legt uit hoe de kennis van dagvlinders tot een breder natuurbehoud kan bijdragen. Aandacht gaat onder meer naar natuurbeschermingstechnieken, landinrichting en soort- en gebiedsgericht natuurbeleid.

AB - Dit boek, dagvlinders in Vlaanderen, bundelt de uitgebreide wetenschappelijke kennis van vlinders en hun leefwereld op een toegankelijke manier. Het eerste deel (Ecologie) behandelt allerlei aspecten van het vlinderleven: waarin verschilt de ene soort van de andere, hoe verhouden soorten zich tot de eigenschappen van vegetaties en landschappen, wat leren ons de aantalschommelingen van vlinderpopulaties, hoe verplaatsen vlinders zich doorheen ons moderne landschap? Het tweede en centrale deel (Verspreiding) bevat verspreidingskaarten van alle inheemse dag- en trekvlinders. Informatie over de waardplant, de vliegtijd, gedragskenmerken, natuurbeheer, enzovoort. De auteurs maken een balans op van de toestand van de dagvlinders in Vlaanderen en bespreken de oorzaken van de sterke achteruitgang van heel wat soorten. Het derde deel (Behoud) formuleert voorstellen voor het behoud en herstel van de dagvlinderfauna en legt uit hoe de kennis van dagvlinders tot een breder natuurbehoud kan bijdragen. Aandacht gaat onder meer naar natuurbeschermingstechnieken, landinrichting en soort- en gebiedsgericht natuurbeleid.

M3 - Boek niet door INBO uitgegeven

SN - 90-76429-02-2

BT - Dagvlinders in vlaanderen

PB - Stichting Leefmilieu

CY - Antwerpen

ER -

Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

  • Maes_VanDyck_1999_DagvlindersVlaanderen

    Final published version, 168 MB, PDF document

Relations
View graph of relations