Vlaanderen.be

Research output

Evaluatie van vismigratiemogelijkheden doorheen een aantal duikers en sifons op waterlopen in het vlaamse gewest

Research output: Book/ReportReport not published by INBO

Standard

Evaluatie van vismigratiemogelijkheden doorheen een aantal duikers en sifons op waterlopen in het vlaamse gewest. / Geeraerts, Caroline.

Leuven : Katholieke Universiteit Leuven (KUL), 2002. 129 p.

Research output: Book/ReportReport not published by INBO

Harvard

APA

Author

Bibtex

@book{bc12aeb44e5d4c0d823a7915ce7d6ab1,
title = "Evaluatie van vismigratiemogelijkheden doorheen een aantal duikers en sifons op waterlopen in het vlaamse gewest",
abstract = "Vooreerst wordt in een literatuurstudie inzicht gegeven in wat, waar en waarom van vismigratie, de problematiek en het beleid. In een tweede hoofdstuk wordt er toegespitst op duikers en sifons als specifieke vismigratieknelpunten, met de bedoeling om een beeld te schetsen van de onderzoeken die reeds verricht zijn omtrent deze probleemstelling. Ook worden suggesties gedaan naar aanleg van nieuwe en bevordering van reeds bestaande, voor vis passeerbare duikers en sifons. Vervolgens wordt, in materiaal en methode, een situatieschets gegeven van de passeerbaarheid voor vissen van de duikers en sifons die binnen dit onderzoek ge{\"e}valueerd werden. De vier duikers werden bemonsterd in drie verschillende stroombekkens : het IJzerbekken, het Dijlebekken en het Demerbekken, de vier sifons in het Netebekken en het Maasbekken. In de bespreking wordt dan een overzicht gegeven van de bekomen resultaten en wordt gezocht naar relaties tussen de passeerbaarheid van de duikers/sifons en parameters als debiet en grootte van de vissen.",
author = "Caroline Geeraerts",
year = "2002",
language = "Nederlands",
publisher = "Katholieke Universiteit Leuven (KUL)",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Evaluatie van vismigratiemogelijkheden doorheen een aantal duikers en sifons op waterlopen in het vlaamse gewest

AU - Geeraerts, Caroline

PY - 2002

Y1 - 2002

N2 - Vooreerst wordt in een literatuurstudie inzicht gegeven in wat, waar en waarom van vismigratie, de problematiek en het beleid. In een tweede hoofdstuk wordt er toegespitst op duikers en sifons als specifieke vismigratieknelpunten, met de bedoeling om een beeld te schetsen van de onderzoeken die reeds verricht zijn omtrent deze probleemstelling. Ook worden suggesties gedaan naar aanleg van nieuwe en bevordering van reeds bestaande, voor vis passeerbare duikers en sifons. Vervolgens wordt, in materiaal en methode, een situatieschets gegeven van de passeerbaarheid voor vissen van de duikers en sifons die binnen dit onderzoek geëvalueerd werden. De vier duikers werden bemonsterd in drie verschillende stroombekkens : het IJzerbekken, het Dijlebekken en het Demerbekken, de vier sifons in het Netebekken en het Maasbekken. In de bespreking wordt dan een overzicht gegeven van de bekomen resultaten en wordt gezocht naar relaties tussen de passeerbaarheid van de duikers/sifons en parameters als debiet en grootte van de vissen.

AB - Vooreerst wordt in een literatuurstudie inzicht gegeven in wat, waar en waarom van vismigratie, de problematiek en het beleid. In een tweede hoofdstuk wordt er toegespitst op duikers en sifons als specifieke vismigratieknelpunten, met de bedoeling om een beeld te schetsen van de onderzoeken die reeds verricht zijn omtrent deze probleemstelling. Ook worden suggesties gedaan naar aanleg van nieuwe en bevordering van reeds bestaande, voor vis passeerbare duikers en sifons. Vervolgens wordt, in materiaal en methode, een situatieschets gegeven van de passeerbaarheid voor vissen van de duikers en sifons die binnen dit onderzoek geëvalueerd werden. De vier duikers werden bemonsterd in drie verschillende stroombekkens : het IJzerbekken, het Dijlebekken en het Demerbekken, de vier sifons in het Netebekken en het Maasbekken. In de bespreking wordt dan een overzicht gegeven van de bekomen resultaten en wordt gezocht naar relaties tussen de passeerbaarheid van de duikers/sifons en parameters als debiet en grootte van de vissen.

M3 - Rapport niet door INBO uitgegeven

BT - Evaluatie van vismigratiemogelijkheden doorheen een aantal duikers en sifons op waterlopen in het vlaamse gewest

PB - Katholieke Universiteit Leuven (KUL)

CY - Leuven

ER -

Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

Relations
View graph of relations