Vlaanderen.be

Research output

Grote Mantelmeeuw Larus marinus als nieuwe broedvogel in België

Research output: Contribution to journalA3: Article in a journal without peer review

Standard

Grote Mantelmeeuw Larus marinus als nieuwe broedvogel in België. / Vercruijsse, H. J. P; Stienen, Eric; Van De Walle, Marc.

In: Natuur.Focus, Vol. 72, No. 1, 2006, p. 1-3.

Research output: Contribution to journalA3: Article in a journal without peer review

Harvard

APA

Author

Bibtex

@article{4629e91f61284608a866f6ad242d5d53,
title = "Grote Mantelmeeuw Larus marinus als nieuwe broedvogel in Belgi{\"e}",
abstract = "In 2004 heeft in de voorhaven van Zeebrugge een Grote Mantelmeeuw Larus marinus gebroed. Het ging om een alleenstaand vrouwtje dat een drielegsel heeft geproduceerd. Omdat ze bij gebrek aan een partner het nest onbewaakt moest achterlaten tijdens haar foerageertochten, werden de eieren ongeveer een week na het voltooien van het legsel geroofd. Ongeveer twee weken later heeft ze een tweede poging gedaan, maar ook toen werd het nest snel na het leggen van het eerste ei geroofd. Dit is het eerste broedgeval voor Belgi{\"e}, hoewel wordt aangegeven dat in 2002 mogelijk reeds een succesvolle broedpoging was. Dit broedgeval kadert in het toenemende aantal broedgevallen langs de zandige kusten van Noord-Frankrijk, Nederland, Duitsland, West-Denemarken en Oost-Engeland aan het einde van de twintigste eeuw.",
author = "Vercruijsse, {H. J. P} and Eric Stienen and {Van De Walle}, Marc",
year = "2006",
language = "Nederlands",
volume = "72",
pages = "1--3",
journal = "Natuur.Focus",
issn = "1379-8863",
publisher = "Natuurpunt",
number = "1",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Grote Mantelmeeuw Larus marinus als nieuwe broedvogel in België

AU - Vercruijsse, H. J. P

AU - Stienen, Eric

AU - Van De Walle, Marc

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - In 2004 heeft in de voorhaven van Zeebrugge een Grote Mantelmeeuw Larus marinus gebroed. Het ging om een alleenstaand vrouwtje dat een drielegsel heeft geproduceerd. Omdat ze bij gebrek aan een partner het nest onbewaakt moest achterlaten tijdens haar foerageertochten, werden de eieren ongeveer een week na het voltooien van het legsel geroofd. Ongeveer twee weken later heeft ze een tweede poging gedaan, maar ook toen werd het nest snel na het leggen van het eerste ei geroofd. Dit is het eerste broedgeval voor België, hoewel wordt aangegeven dat in 2002 mogelijk reeds een succesvolle broedpoging was. Dit broedgeval kadert in het toenemende aantal broedgevallen langs de zandige kusten van Noord-Frankrijk, Nederland, Duitsland, West-Denemarken en Oost-Engeland aan het einde van de twintigste eeuw.

AB - In 2004 heeft in de voorhaven van Zeebrugge een Grote Mantelmeeuw Larus marinus gebroed. Het ging om een alleenstaand vrouwtje dat een drielegsel heeft geproduceerd. Omdat ze bij gebrek aan een partner het nest onbewaakt moest achterlaten tijdens haar foerageertochten, werden de eieren ongeveer een week na het voltooien van het legsel geroofd. Ongeveer twee weken later heeft ze een tweede poging gedaan, maar ook toen werd het nest snel na het leggen van het eerste ei geroofd. Dit is het eerste broedgeval voor België, hoewel wordt aangegeven dat in 2002 mogelijk reeds een succesvolle broedpoging was. Dit broedgeval kadert in het toenemende aantal broedgevallen langs de zandige kusten van Noord-Frankrijk, Nederland, Duitsland, West-Denemarken en Oost-Engeland aan het einde van de twintigste eeuw.

M3 - A3: Artikel in een tijdschrift zonder peer review

VL - 72

SP - 1

EP - 3

JO - Natuur.Focus

JF - Natuur.Focus

SN - 1379-8863

IS - 1

ER -

Research output (related by authors)
Projects (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

Relations
View graph of relations