Vlaanderen.be

Research output

Haalbaarheidsstudie (her)introductie grote modderkruiper – Luik 1b. Habitatgeschiktheid Evaluatie van de geschiktheid van SBZ’s voor (her)introductie en maatregelen voor gebiedsinrichting

Research output: Book/ReportReports of Research Institute for Nature and Forest

Authors

Details

Original languageDutch
PublisherInstituut voor Natuur- en Bosonderzoek
Number of pages267
Publication statusPublished - 1-Jan-2016

Publication series

NameRapporten van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek
No.INBO.R.2016.11407499

Abstract

Dit rapport vat de resultaten samen van een onderzoek naar de de geschiktheid van enkele specifieke speciale beschermingszones (SBZ’s) voor eventuele (her)introductie van grote modderkruiper Misgurnus fossilis in Vlaanderen.
De vier SBZ’s zijn (1) de vennen, heiden en moerassen rond Turnhout, (2) de valleien van de Laambeek, Zonderikbeek, Slangebeek en Roosterbeek met vijvergebieden en heiden, (3) de Itterbeek met Brand, Jagersborg en Schootsheide en Bergerven, en (4) de Demervallei.
Op 52 sites getypeerd als grachten, beken en stilstaande waters, werd een habitatanalyse uitgevoerd. De habitatevaluatie omvatte naast de abiotische parameters ook biotische aspecten (watervegetatie, begeleidende vissoorten). Op basis van die evaluatie werd de geschiktheid van het gebied voor de grote modderkruiper geëvalueerd.
Het rapport stelt eventueel te nemen maatregelen voor gebiedsinrichting voor en geeft adviezen omtrent de mogelijke herintroductie van de soort.
Research output (related by authors)
Projects (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

DOI

Relations
View graph of relations