Vlaanderen.be

Research output

Huidig en gewenst landschapsgebruik in De Cirkel: een maatschappelijke bevraging

Research output: Book/ReportReports of Research Institute for Nature and Forest

Standard

Huidig en gewenst landschapsgebruik in De Cirkel : een maatschappelijke bevraging. / Demeyer, Rolinde.

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2014. 23 p. (Rapporten van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.R.2014.5544946).

Research output: Book/ReportReports of Research Institute for Nature and Forest

Harvard

Demeyer, R 2014, Huidig en gewenst landschapsgebruik in De Cirkel: een maatschappelijke bevraging. Rapporten van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, no. INBO.R.2014.5544946, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

APA

Demeyer, R. (2014). Huidig en gewenst landschapsgebruik in De Cirkel: een maatschappelijke bevraging. (Rapporten van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; No. INBO.R.2014.5544946). Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.

Author

Demeyer, Rolinde. / Huidig en gewenst landschapsgebruik in De Cirkel : een maatschappelijke bevraging. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2014. 23 p. (Rapporten van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek; INBO.R.2014.5544946).

Bibtex

@book{0ad15db6dc3d492fbb7f37b102f668f5,
title = "Huidig en gewenst landschapsgebruik in De Cirkel: een maatschappelijke bevraging",
abstract = "De Cirkel is een lokaal platform voor eigenaars, beheerders, besturen, bewoners, sociale-economiebedrijven,landbouwers, … om gezamenlijk na te denken over een duurzaam beheer voor het werkingsgebied van ruilverkaveling Jesseren.Er werd een maatschappelijke bevraging uitgevoerd om te achterhalen hoe bepaalde groepen belanghebbenden staan tegenover het werkingsgebied van de Cirkel (Kortessem, Borgloon). Het gaat om belanghebbenden die niet rechtstreeks betrokken zijn in het proces, maar toch belangrijke gebruikers (kunnen) zijn van de te verwezenlijken natuur in ruilverkavelingsgebied Jesseren. In totaal werden er 18 mensen individueel ge{\"i}nterviewd.Bij het analyseren van de resultaten, konden we vier grote categorie{\"e}n van landschapsgebruik en –beleving onderscheiden: Duurzame landbouw, een aangename leefomgeving, actieve recreatie en passieve beleving. Verder blijkt uit de resultaten 1) welke ecosysteemdiensten (ESD) de respondenten belangrijk vinden in hun omgeving, zowel nu als in de toekomst2) waar deze ESD zich situeren in het gebied3) welke ESD hand in hand (kunnen) gaan en welke tot conflicten (kunnen) leidenTot slot worden een aantal concrete voorstellen gedaan om van het gebied rond Jesseren een aangenamere omgeving te maken.",
author = "Rolinde Demeyer",
year = "2014",
month = "11",
day = "10",
language = "Nederlands",
series = "Rapporten van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "INBO.R.2014.5544946",
address = "Belgi{\"e}",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Huidig en gewenst landschapsgebruik in De Cirkel

T2 - een maatschappelijke bevraging

AU - Demeyer, Rolinde

PY - 2014/11/10

Y1 - 2014/11/10

N2 - De Cirkel is een lokaal platform voor eigenaars, beheerders, besturen, bewoners, sociale-economiebedrijven,landbouwers, … om gezamenlijk na te denken over een duurzaam beheer voor het werkingsgebied van ruilverkaveling Jesseren.Er werd een maatschappelijke bevraging uitgevoerd om te achterhalen hoe bepaalde groepen belanghebbenden staan tegenover het werkingsgebied van de Cirkel (Kortessem, Borgloon). Het gaat om belanghebbenden die niet rechtstreeks betrokken zijn in het proces, maar toch belangrijke gebruikers (kunnen) zijn van de te verwezenlijken natuur in ruilverkavelingsgebied Jesseren. In totaal werden er 18 mensen individueel geïnterviewd.Bij het analyseren van de resultaten, konden we vier grote categorieën van landschapsgebruik en –beleving onderscheiden: Duurzame landbouw, een aangename leefomgeving, actieve recreatie en passieve beleving. Verder blijkt uit de resultaten 1) welke ecosysteemdiensten (ESD) de respondenten belangrijk vinden in hun omgeving, zowel nu als in de toekomst2) waar deze ESD zich situeren in het gebied3) welke ESD hand in hand (kunnen) gaan en welke tot conflicten (kunnen) leidenTot slot worden een aantal concrete voorstellen gedaan om van het gebied rond Jesseren een aangenamere omgeving te maken.

AB - De Cirkel is een lokaal platform voor eigenaars, beheerders, besturen, bewoners, sociale-economiebedrijven,landbouwers, … om gezamenlijk na te denken over een duurzaam beheer voor het werkingsgebied van ruilverkaveling Jesseren.Er werd een maatschappelijke bevraging uitgevoerd om te achterhalen hoe bepaalde groepen belanghebbenden staan tegenover het werkingsgebied van de Cirkel (Kortessem, Borgloon). Het gaat om belanghebbenden die niet rechtstreeks betrokken zijn in het proces, maar toch belangrijke gebruikers (kunnen) zijn van de te verwezenlijken natuur in ruilverkavelingsgebied Jesseren. In totaal werden er 18 mensen individueel geïnterviewd.Bij het analyseren van de resultaten, konden we vier grote categorieën van landschapsgebruik en –beleving onderscheiden: Duurzame landbouw, een aangename leefomgeving, actieve recreatie en passieve beleving. Verder blijkt uit de resultaten 1) welke ecosysteemdiensten (ESD) de respondenten belangrijk vinden in hun omgeving, zowel nu als in de toekomst2) waar deze ESD zich situeren in het gebied3) welke ESD hand in hand (kunnen) gaan en welke tot conflicten (kunnen) leidenTot slot worden een aantal concrete voorstellen gedaan om van het gebied rond Jesseren een aangenamere omgeving te maken.

M3 - Rapporten van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

T3 - Rapporten van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

BT - Huidig en gewenst landschapsgebruik in De Cirkel

PB - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

ER -

Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

Relations
View graph of relations