Vlaanderen.be

Research output

Naar een ecologisch herstelplan voor de Schelde

Research output: Contribution to journalA3: Article in a journal without peer review

Standard

Naar een ecologisch herstelplan voor de Schelde. / Verheyen, R; Meire, Patrick; de Wit, J. A. W; Schneiders, Anik; Wils, Carine; Ysebaert, Tom.

In: Water: Tijdschrift over Waterproblematiek, Vol. 10, No. 60, 1991, p. 195-203.

Research output: Contribution to journalA3: Article in a journal without peer review

Harvard

APA

Author

Bibtex

@article{18f9dc7712fc4834885236868e652be6,
title = "Naar een ecologisch herstelplan voor de Schelde",
abstract = "Ondanks de slechte waterkwaliteit en de teruggang in de structurele verscheidenheid is de potenti{\"e}le ecologische waarde van het stroomgebied van de Schelde nog steeds aanzienlijk. Het artikel beschrijft de natuurlijke abiotische variatie en vergelijkt deze met de huidige situatie. Dientengevolge worden de effecten van de teruglopende ecologische kwaliteit van de organismen, die van nature in het stroomgebied voorkomen, besproken. Goede waterkwaliteit is beperkt tot de bovenloop van enige zijrivieren, terwijl restanten van de natuurlijke structuurdiversiteit nog verspreid over het rivierbekken aanwezig zijn. Vervolgens worden de uitgangspunten en ecologische doelstellingen van een herstelplan voor het Scheldebekken geformuleerd en uitgewerkt aan de hand van enkele voorbeelden. Tenslotte wordt de aandacht gevestigd op het belang van een grensoverschrijdend beleids- en beheersplan voor het gehele stroomgebied van de Schelde, dit is essentieel voor het slagen van het herstelplan voor het Scheldebekken.",
author = "R Verheyen and Patrick Meire and {de Wit}, {J. A. W} and Anik Schneiders and Carine Wils and Tom Ysebaert",
year = "1991",
language = "Nederlands",
volume = "10",
pages = "195--203",
journal = "Water: Tijdschrift over Waterproblematiek",
issn = "0770-7193",
publisher = "vzw Water",
number = "60",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Naar een ecologisch herstelplan voor de Schelde

AU - Verheyen, R

AU - Meire, Patrick

AU - de Wit, J. A. W

AU - Schneiders, Anik

AU - Wils, Carine

AU - Ysebaert, Tom

PY - 1991

Y1 - 1991

N2 - Ondanks de slechte waterkwaliteit en de teruggang in de structurele verscheidenheid is de potentiële ecologische waarde van het stroomgebied van de Schelde nog steeds aanzienlijk. Het artikel beschrijft de natuurlijke abiotische variatie en vergelijkt deze met de huidige situatie. Dientengevolge worden de effecten van de teruglopende ecologische kwaliteit van de organismen, die van nature in het stroomgebied voorkomen, besproken. Goede waterkwaliteit is beperkt tot de bovenloop van enige zijrivieren, terwijl restanten van de natuurlijke structuurdiversiteit nog verspreid over het rivierbekken aanwezig zijn. Vervolgens worden de uitgangspunten en ecologische doelstellingen van een herstelplan voor het Scheldebekken geformuleerd en uitgewerkt aan de hand van enkele voorbeelden. Tenslotte wordt de aandacht gevestigd op het belang van een grensoverschrijdend beleids- en beheersplan voor het gehele stroomgebied van de Schelde, dit is essentieel voor het slagen van het herstelplan voor het Scheldebekken.

AB - Ondanks de slechte waterkwaliteit en de teruggang in de structurele verscheidenheid is de potentiële ecologische waarde van het stroomgebied van de Schelde nog steeds aanzienlijk. Het artikel beschrijft de natuurlijke abiotische variatie en vergelijkt deze met de huidige situatie. Dientengevolge worden de effecten van de teruglopende ecologische kwaliteit van de organismen, die van nature in het stroomgebied voorkomen, besproken. Goede waterkwaliteit is beperkt tot de bovenloop van enige zijrivieren, terwijl restanten van de natuurlijke structuurdiversiteit nog verspreid over het rivierbekken aanwezig zijn. Vervolgens worden de uitgangspunten en ecologische doelstellingen van een herstelplan voor het Scheldebekken geformuleerd en uitgewerkt aan de hand van enkele voorbeelden. Tenslotte wordt de aandacht gevestigd op het belang van een grensoverschrijdend beleids- en beheersplan voor het gehele stroomgebied van de Schelde, dit is essentieel voor het slagen van het herstelplan voor het Scheldebekken.

M3 - A3: Artikel in een tijdschrift zonder peer review

VL - 10

SP - 195

EP - 203

JO - Water: Tijdschrift over Waterproblematiek

JF - Water: Tijdschrift over Waterproblematiek

SN - 0770-7193

IS - 60

ER -

Research output (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

Relations
View graph of relations