Vlaanderen.be

Research output

Natuurscenario’s in Vlaanderen: kunnen beleidskeuzes het verschil maken?

Research output: Contribution to journalA2: Article in a journal with peer review, not included in A1

Standard

Natuurscenario’s in Vlaanderen : kunnen beleidskeuzes het verschil maken? / Schneiders, Anik; Van Daele, Toon; De Bruyn, Luc; Dumortier, Myriam; Hens, Maarten; Peymen, Johan; Van Reeth, Wouter.

In: De Levende Natuur: tijdschrift voor Natuurbehoud en Natuurbeheer, Vol. 5, 09.2011, p. 191-195.

Research output: Contribution to journalA2: Article in a journal with peer review, not included in A1

Harvard

APA

Author

Bibtex

@article{5cbffb1460bb46d99f4c6a3cc720de1e,
title = "Natuurscenario’s in Vlaanderen: kunnen beleidskeuzes het verschil maken?",
abstract = "2010 was wereldwijd het jaar van de biodiversiteit. De EU-doelstelling om de achteruitgang van de biodiversiteit te stoppen werd in geen enkele lidstaat gehaald. De uitdaging om realistische strategie{\"e}n uit te werken die deze dalende trend kunnen keren is groot. Een hulpmiddel daartoe is het uitwerken van diverse natuurscenario’s. Deze taak is in Vlaanderen toebedeeld aan het Instituut voor natuur- en bosonderzoek (INBO). In 2009 zijn de eerste scenario’s gepubliceerd. Er werden zes alternatieven ontwikkeld. In elk scenario worden alternatieve beleidsopties voor natuur doorgerekend. Bij elke optie wordt rekening gehouden met mogelijke socio-economische trends en de trends in milieukwaliteit. Dit artikel bundelt de belangrijkste effecten voor de biodiversiteit.Met het consequent doorrekenen van beleidskeuzes tot 2030 openen we voor debevoegde ministers als het ware een venster waardoor ze naar de mogelijke effecten van hun beleid over een termijn van 25 jaar kunnen kijken.",
author = "Anik Schneiders and {Van Daele}, Toon and {De Bruyn}, Luc and Myriam Dumortier and Maarten Hens and Johan Peymen and {Van Reeth}, Wouter",
year = "2011",
month = "9",
language = "Nederlands",
volume = "5",
pages = "191--195",
journal = "De Levende Natuur: tijdschrift voor Natuurbehoud en Natuurbeheer",
issn = "0017-0178",
publisher = "Stichting De Levende Natuur",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Natuurscenario’s in Vlaanderen

T2 - kunnen beleidskeuzes het verschil maken?

AU - Schneiders, Anik

AU - Van Daele, Toon

AU - De Bruyn, Luc

AU - Dumortier, Myriam

AU - Hens, Maarten

AU - Peymen, Johan

AU - Van Reeth, Wouter

PY - 2011/9

Y1 - 2011/9

N2 - 2010 was wereldwijd het jaar van de biodiversiteit. De EU-doelstelling om de achteruitgang van de biodiversiteit te stoppen werd in geen enkele lidstaat gehaald. De uitdaging om realistische strategieën uit te werken die deze dalende trend kunnen keren is groot. Een hulpmiddel daartoe is het uitwerken van diverse natuurscenario’s. Deze taak is in Vlaanderen toebedeeld aan het Instituut voor natuur- en bosonderzoek (INBO). In 2009 zijn de eerste scenario’s gepubliceerd. Er werden zes alternatieven ontwikkeld. In elk scenario worden alternatieve beleidsopties voor natuur doorgerekend. Bij elke optie wordt rekening gehouden met mogelijke socio-economische trends en de trends in milieukwaliteit. Dit artikel bundelt de belangrijkste effecten voor de biodiversiteit.Met het consequent doorrekenen van beleidskeuzes tot 2030 openen we voor debevoegde ministers als het ware een venster waardoor ze naar de mogelijke effecten van hun beleid over een termijn van 25 jaar kunnen kijken.

AB - 2010 was wereldwijd het jaar van de biodiversiteit. De EU-doelstelling om de achteruitgang van de biodiversiteit te stoppen werd in geen enkele lidstaat gehaald. De uitdaging om realistische strategieën uit te werken die deze dalende trend kunnen keren is groot. Een hulpmiddel daartoe is het uitwerken van diverse natuurscenario’s. Deze taak is in Vlaanderen toebedeeld aan het Instituut voor natuur- en bosonderzoek (INBO). In 2009 zijn de eerste scenario’s gepubliceerd. Er werden zes alternatieven ontwikkeld. In elk scenario worden alternatieve beleidsopties voor natuur doorgerekend. Bij elke optie wordt rekening gehouden met mogelijke socio-economische trends en de trends in milieukwaliteit. Dit artikel bundelt de belangrijkste effecten voor de biodiversiteit.Met het consequent doorrekenen van beleidskeuzes tot 2030 openen we voor debevoegde ministers als het ware een venster waardoor ze naar de mogelijke effecten van hun beleid over een termijn van 25 jaar kunnen kijken.

M3 - A2: Artikel in een tijdschrift met peer review, dat niet inbegrepen is in A1

VL - 5

SP - 191

EP - 195

JO - De Levende Natuur: tijdschrift voor Natuurbehoud en Natuurbeheer

JF - De Levende Natuur: tijdschrift voor Natuurbehoud en Natuurbeheer

SN - 0017-0178

ER -

Research output (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

Links

Relations
View graph of relations