Vlaanderen.be

Research output

Op weg naar grootschalig moerasherstel in het Kempen~Broek: De eerste resultaten

Research output: Contribution to journalA2: Article in a journal with peer review, not included in A1

Standard

Op weg naar grootschalig moerasherstel in het Kempen~Broek : De eerste resultaten. / Lommelen, Els; Kurstjens, Gijs; De Blust, Geert.

In: Natuurhistorisch maandblad, Vol. 103, No. 4, 04.2014, p. 63-66.

Research output: Contribution to journalA2: Article in a journal with peer review, not included in A1

Harvard

APA

Author

Lommelen, Els ; Kurstjens, Gijs ; De Blust, Geert. / Op weg naar grootschalig moerasherstel in het Kempen~Broek : De eerste resultaten. In: Natuurhistorisch maandblad. 2014 ; Vol. 103, No. 4. pp. 63-66.

Bibtex

@article{5c3f132791794698acafc0c41f1f26b2,
title = "Op weg naar grootschalig moerasherstel in het Kempen~Broek: De eerste resultaten",
abstract = "De grensregio tussen Cranendonck, Weert en Maaseik die nu Kempen~Broek genoemd wordt, was vroeger grotendeels ingenomen door grote moerassen en veengebieden, afgewisseld met drogere zandruggen. Het gebied is door de eeuwen heen drooggelegd en ge{\"e}xploiteerd, waardoor veel oorspronkelijke natuur is verdwenen. Om de natuurwaarden te herstellen zijn er de laatste vijftien jaar talrijke natuurontwikkelingsprojecten uitgevoerd. In dit artikel worden de ecologische resultaten van vier grotere moerasherstelprojecten besproken te weten het Smeetshof, de Luysen en de Zig in Belgi{\"e}, en het Weerterbos in Nederland. Deze zijn ge{\"e}valueerd in het kader van het project 'Kempen~Broek in Beeld' (LOMMELEN et al., in prep.).",
author = "Els Lommelen and Gijs Kurstjens and {De Blust}, Geert",
year = "2014",
month = "4",
language = "Nederlands",
volume = "103",
pages = "63--66",
journal = "Natuurhistorisch maandblad",
issn = "0028-1107",
publisher = "Natuurhistorisch Genootschap Limburg",
number = "4",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Op weg naar grootschalig moerasherstel in het Kempen~Broek

T2 - De eerste resultaten

AU - Lommelen, Els

AU - Kurstjens, Gijs

AU - De Blust, Geert

PY - 2014/4

Y1 - 2014/4

N2 - De grensregio tussen Cranendonck, Weert en Maaseik die nu Kempen~Broek genoemd wordt, was vroeger grotendeels ingenomen door grote moerassen en veengebieden, afgewisseld met drogere zandruggen. Het gebied is door de eeuwen heen drooggelegd en geëxploiteerd, waardoor veel oorspronkelijke natuur is verdwenen. Om de natuurwaarden te herstellen zijn er de laatste vijftien jaar talrijke natuurontwikkelingsprojecten uitgevoerd. In dit artikel worden de ecologische resultaten van vier grotere moerasherstelprojecten besproken te weten het Smeetshof, de Luysen en de Zig in België, en het Weerterbos in Nederland. Deze zijn geëvalueerd in het kader van het project 'Kempen~Broek in Beeld' (LOMMELEN et al., in prep.).

AB - De grensregio tussen Cranendonck, Weert en Maaseik die nu Kempen~Broek genoemd wordt, was vroeger grotendeels ingenomen door grote moerassen en veengebieden, afgewisseld met drogere zandruggen. Het gebied is door de eeuwen heen drooggelegd en geëxploiteerd, waardoor veel oorspronkelijke natuur is verdwenen. Om de natuurwaarden te herstellen zijn er de laatste vijftien jaar talrijke natuurontwikkelingsprojecten uitgevoerd. In dit artikel worden de ecologische resultaten van vier grotere moerasherstelprojecten besproken te weten het Smeetshof, de Luysen en de Zig in België, en het Weerterbos in Nederland. Deze zijn geëvalueerd in het kader van het project 'Kempen~Broek in Beeld' (LOMMELEN et al., in prep.).

M3 - A2: Artikel in een tijdschrift met peer review, dat niet inbegrepen is in A1

VL - 103

SP - 63

EP - 66

JO - Natuurhistorisch maandblad

JF - Natuurhistorisch maandblad

SN - 0028-1107

IS - 4

ER -

Research output (related by authors)
  • Kempen~Broek in Beeld

    Research output: Book/ReportReports of Research Institute for Nature and Forest

Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

  • Lommelen_2014_NatuurhistorischMaandblad

    Final published version, 2.35 MB, PDF document

Relations
View graph of relations