Vlaanderen.be

Research output

Watervogels langs de Zeeschelde: resultaten van de boottellingen 1999/2000, 2000/2001, 2001/2002

Research output: Contribution to journalContribution to INBO Vogelnieuws

Standard

Harvard

APA

Author

Bibtex

@article{af2c08da5ce548548e6c1082c0c6e8e9,
title = "Watervogels langs de Zeeschelde: resultaten van de boottellingen 1999/2000, 2000/2001, 2001/2002",
abstract = "Reeds elf opeenvolgende seizoenen voert het Instituut voor Natuurbehoud maandelijks watervogeltellingen uit op de Zeeschelde. Er wordt bij laagwater geteld vanaf schepen. De volledige Zeeschelde, tussen de Belgisch/Nederlandse grens en de sluizen van Merelbeke (Gent), wordt geteld in drie trajecten (Grens-Antwerpen; Antwerpen-Dendermonde; Dendermonde-Gent) tijdens drie opeenvolgende dagen. Het traject Dendermonde-Gent werd vroeger enkel in de winter geteld, om het totaalbeeld te vervolledigen gebeurt dit sinds 1999/2000 ook tijdens de zomermaanden. Buiten de eigenlijke Zeeschelde wordt ook geteld op de Rupel van de monding tot aan de sluis van Wintam. Het gaat telkens om duikers, futen, aalscholvers, reigers, zwanen, ganzen, eenden, steltlopers, Meerkoet en Waterhoen. Sinds het telseizoen 1999/2000 worden ook de meeuwen meegeteld, naar analogie met de midmaandelijkse watervogeltellingen die in winter voor heel Vlaanderen georganiseerd worden.",
author = "{Van den Bergh}, Erika and Ingrid Verbessem and {De Regge}, Nico and Jan Soors",
year = "2002",
language = "Nederlands",
pages = "14--18",
journal = "Vogelnieuws : ornithologische nieuwsbrief van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
publisher = "Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek",
number = "4",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Watervogels langs de Zeeschelde

T2 - resultaten van de boottellingen 1999/2000, 2000/2001, 2001/2002

AU - Van den Bergh, Erika

AU - Verbessem, Ingrid

AU - De Regge, Nico

AU - Soors, Jan

PY - 2002

Y1 - 2002

N2 - Reeds elf opeenvolgende seizoenen voert het Instituut voor Natuurbehoud maandelijks watervogeltellingen uit op de Zeeschelde. Er wordt bij laagwater geteld vanaf schepen. De volledige Zeeschelde, tussen de Belgisch/Nederlandse grens en de sluizen van Merelbeke (Gent), wordt geteld in drie trajecten (Grens-Antwerpen; Antwerpen-Dendermonde; Dendermonde-Gent) tijdens drie opeenvolgende dagen. Het traject Dendermonde-Gent werd vroeger enkel in de winter geteld, om het totaalbeeld te vervolledigen gebeurt dit sinds 1999/2000 ook tijdens de zomermaanden. Buiten de eigenlijke Zeeschelde wordt ook geteld op de Rupel van de monding tot aan de sluis van Wintam. Het gaat telkens om duikers, futen, aalscholvers, reigers, zwanen, ganzen, eenden, steltlopers, Meerkoet en Waterhoen. Sinds het telseizoen 1999/2000 worden ook de meeuwen meegeteld, naar analogie met de midmaandelijkse watervogeltellingen die in winter voor heel Vlaanderen georganiseerd worden.

AB - Reeds elf opeenvolgende seizoenen voert het Instituut voor Natuurbehoud maandelijks watervogeltellingen uit op de Zeeschelde. Er wordt bij laagwater geteld vanaf schepen. De volledige Zeeschelde, tussen de Belgisch/Nederlandse grens en de sluizen van Merelbeke (Gent), wordt geteld in drie trajecten (Grens-Antwerpen; Antwerpen-Dendermonde; Dendermonde-Gent) tijdens drie opeenvolgende dagen. Het traject Dendermonde-Gent werd vroeger enkel in de winter geteld, om het totaalbeeld te vervolledigen gebeurt dit sinds 1999/2000 ook tijdens de zomermaanden. Buiten de eigenlijke Zeeschelde wordt ook geteld op de Rupel van de monding tot aan de sluis van Wintam. Het gaat telkens om duikers, futen, aalscholvers, reigers, zwanen, ganzen, eenden, steltlopers, Meerkoet en Waterhoen. Sinds het telseizoen 1999/2000 worden ook de meeuwen meegeteld, naar analogie met de midmaandelijkse watervogeltellingen die in winter voor heel Vlaanderen georganiseerd worden.

M3 - Bijdrage aan INBO Vogelnieuws

SP - 14

EP - 18

JO - Vogelnieuws : ornithologische nieuwsbrief van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

JF - Vogelnieuws : ornithologische nieuwsbrief van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

IS - 4

ER -

Research output (related by authors)
Shopping cart
Add to cart Saved citations

Copy the text from this field...

Documents

Documents

Relations
View graph of relations