Vlaanderen.be

Project

Opvolgen van populatietrends en bio-indicatoren van ree in verschillende gebieden teneinde de gevolgen van lokale situaties en beheerregimes te kunnen opvolgen

Project: Vraag

Details

Deelnemers

Afdelingen, onderzoeksgroepen en diensten

Samenvatting

In verschillende gebieden in Vlaanderen (Meerdaalwoud, Zoniënwoud, Merodebossen en omgeving, Hallerbos, Drongengoed, Domeinbossen Ravels en de Hoge Vijvers Arendonk) levert het INBO sinds 2006 de ondersteuning, en staat het in voor de coördinatie en dataopslag, kwaliteitscontrole en data-analyse van kilometertellingen als instrument voor het opvolgen van veranderingen in de lokale reewildpopulaties. De aanleiding van de reetellingen in een specifiek gebied kan verschillend zijn (Arendonk - Ravels : licentiejacht project / Meerdaal : driejarenplan project / Drongengoed : afspraken met OVL / Zoniën : implementatie samenwerking 3 regio's .....). Omwille van dezelfde soort activiteiten en interne organisatorische redenen zijn alle tellingen hier gebundeld in één project. De verschillende gebieden zijn voorbeelden van verschillende mogelijke concrete beheerregime's en/of situaties.

Naar aanleiding van de besparingen en omwille van andere prioriteiten binnen de INBO-enveloppe voor het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) werd in 2014 beslist om in slechts drie gebieden de tellingen verder te zetten (Domeinbossen Ravels en de Hoge Vijvers Arendonk, Meerdaal en Zoniënwoud). De verdere opvolging van deze drie gebieden moet toelaten de trends op te volgen in gebieden onder drie verschillende beheerregimes, met name geen jacht, normale verpachting, licentiejacht. Tot slot laat de opvolging van deze drie gebieden ook een nauwgezette opvolging van de toepassing van het driejarenafschotplan toe gezien deze gebieden onder eigen beheer van het ANB staan.
StatusVoltooid
Effectieve start/einddatum31/12/1030/12/19
Research output (related by participants)
Projects (related by participants)
Winkelwagen

Kopieer de tekst uit dit veld...

Relaties
Bekijk grafiek van relaties